Yunanistan şokta: Dün gece futbol öldürüldü!

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan şokta: Dün gece futbol öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 10:28

Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları ve son olarak Brezilya ile yapılan hazırlık maçında alınan mağlubiyetlerle ülke futbolunu tartışmaya başlarken 'beterin beteri var' denecek bir gelişme komşuda yaşandı. Yunanistan 2016 elemelerinde evinde ağırladığı güçsüz rakibi Faroe Adaları'na 1-0 mağlup oldu. Taraftarlar ve basın bu mağlubiyete isyan ederken gazete manşetleri çok sertti: Dün gece futbol öldürüldü! Öte yandan sabah saatlerinde Yunanistan futbolunda flaş bir gelişme daha yaşandı ve Yunanistan Futbol Federasyonu, İtalyan teknik direktör Ranieri'nin işine son verdi. hurriyet.com.tr'nin Atina'daki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Ranieri, çarşamba günü oynanacak Sırbistan maçında takımın başında son kez yer alacak.

Haberin Devamı

2004 Avrupa Şampiyonu apoletli Yunanistan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri E Grubu'nda mücadelesinde Faroe Adaları'nı Pire'de konuk etti. İlk yarısı golsüz geçen maçın 61. dakikasında Edmundsson'un golüyle misafir ekip 1-0 öne geçti. Yunanistan karşılaşmanın geri kalan kısmında bütün çabasına rağmen gol bulamayınca Avrupa Şampiyonası elemelerinin en büyük sürprizlerinden biri gerçekleşti. Bu mağlubiyetle grubun son sırasında kalan Yunanistan'a maç sonunda taraftarların protestosu vardı ancak daha sert tepki bugün yayınlanan gazete yorumlarında geldi.

İtalyan teknik adam Claudio Ranieri'nin istifasını isteyen medya dün geceyi de "utanç gecesi" ilan etti.

Yunanistan şokta: Dün gece futbol öldürüldü


Yunanistan'ın önemli spor gazetelerinden olan Goal News "Bizi mahvettin!" başlığı ile maçı verirken, Ranieri'nin bir an önce ülkeyi terk etmesini istedi. Yunanlı oyuncuların da suçlu olduğunu belirten gazete, futbolculara ise "Yazıklar olsun size!" ve " Faroe Adaları yenmek için teknik direktör gerekli olmamalıdır" başlıkları atıldı.

Yunanistan şokta: Dün gece futbol öldürüldü


Bir diğer Yunan spor gazetesi olan SportDay ise "Milli utanç!" başlığı atılırken futbolculara ise "Dün gece futbol öldürüldü" başlığı atıldı.

EURO 2016 Elemeleri kapsamında sahasında 3 maça çıkan Yunanistan bu maçtan da mağlubiyet ile ayrılması sonrası ülke basını tarafından istifası istenilen İtalyan teknik adam Claudio Ranieri ise yaptığı açıklamada ayrılmayı düşünmediğini söyledi. Ranieri "Bu tip sonuçlardan sonra teknik direktörün sorumluluğu alması gerekir. Ben takımı bırakmayı düşünmüyorum. Benim planım burada kalıp bu takımı tekrar nasıl ayağa kaldırırız, nasıl tekrar başarıya ulaşırız sorularına cevap bulmak " ifadelerini kullandı.

Yunanistan şokta: Dün gece futbol öldürüldü

Haberin Devamı

Rakibi bir türlü açamayan Yunanistan'da maç boyu sinirler gergindi. Maç esnasında teknik direktör Ranieri ile oyuncuların da zaman zaman tartıştıkları görüldü.


BEKLENEN OLDU: RANIERI KOVULDU
Yunanistan'ın dünya futbolunun en zayıf ekiplerinden biri olan Faroe Adaları'na mağlup olması sonrasında beklenen gelişme sabah saatlerinde yaşandı. Yunanistan Futbol federasyonu, İtalyan teknik adam Cladio Ranieri ile yollarını ayırdı. hurriyet.com.tr'nin Atina'daki kaynaklardan ulaştığı bilgiye göre, Ranieri, çarşamba günü oynanacak Sırbistan maçında takımın başında son kez yer alacak. Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı ise alınan karar hakkında 'başka seçeneğimiz yoktu' yorumunda bulunurken, Ranieri'nin 1.5 milyon Euro'luk tazminatının bir kısmını alacağı ve bu konuda Federasyon ile anlaşmaya vardıkları öğrenildi.


YIL 1991... FAROE ADALARI 1 - 1 TÜRKİYE
15 Temmuz 1991 tarihinde Sepp Piontek yönetimindeki Türkiye hazırlık maçında Faroe Adaları ile karşılaşmış ve maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlanmıştı. Deplasmanda ve 'halı sahada' oynanan maçta Türkiye 54. dakikada 1-0 geriye düşerken eşitliği Hami 75. dakikada sağlamıştı. Oğuz, Ünal, Tanju, Ali ve Feyyaz gibi dönemin yıldız isimlerinin de yer aldığı kadro alınan sonuç sonrasında hayli eleştirilmişti.

Yunanistan şokta: Dün gece futbol öldürüldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!