Dostane alkış

Güncelleme Tarihi:

Dostane alkış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 10:09

Almanya Türk Toplumu (TGD), Berlin, Aşağı Saksonya ve Hessen eyaletlerinde gerçekleştirdiği ‘Dostane’ projesiyle ülkeye yüzlerce yeni gönüllü kazandırdı. Dostane final etkinliğinde, gönüllülerin toplumun ileriye taşınması için hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Haberin Devamı

FİNALE Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, TGD Genel Başkan Yardımcısı Osman Gün, Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Songün, Onursal Başkanı Şener Sargut ile Hessen Sosyal ve Uyum Bakanlığı temsilcisi Wiebke Schindel’in de aralarında bulunduğu yetkililer katıldı. İki yıllık Dostane projesi ile sosyal alanlarda gönüllü çalışmaya başlayanlar birer plaketle onurlandırıldı. Hastanelerde yatanların yardımına koşan Lutfiye Rona (80) ile sosyal faaliyetlere destek veren Doğan Media International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu ve Hürriyet, Hessen Türk Toplumu Genç Ses grubu ile gönüllüler toplantıda büyük alkış aldı.

Dostane alkış


Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, toplumun ileriye taşınması için devlet kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve bireylerin özverili çalışmasının da önemli olduğunu vurguladı.
Hessen Türk Toplumu Başkan Yardımcısı Erhan Karabörklü, “Büyük ilgi gören projemizle yaşamın her alanında topluma yeni gönüllüler kazandırmayı, gönüllü çalışanları motive etmeyi, yapılan çalışmaları görünür kılmayı, sivil toplum örgütlerini bilgilendirme ve birlikte çalışmaya teşvik etmeyi, göçmen gençleri gönüllü sosyal eğitim yılına yönlendirmeyi, gençlerin sosyal alanlarda deneyim kazanlarını, kişilik oluşturup olgunlaşmalarını amaç edindik” dedi.

Almanya Türk Toplumu’nun ülkedeki demokrasi ve insan hakları hareketinin önemli bir parçası haline geldiğini kaydeden TGD Genel Başkan Yardımcısı Osman Gün daha çok gencin 200’ün üzerinde üye dernekteki sosyal, kültürel ve politik çalışmalara katılmasını istediklerini söyledi. Devlet kurumlarını çok kültürlülüğe açtıklarını kaydeden Hessen Sosyal ve Uyum Bakanlığı temsilcisi Wiebke Schindel, “Hessen’de her dört kişiden birinin göçmen. Uyum yıllar önce tartışıldığı gibi küçük bir grubu değil bütün toplumu ilgilendiriyor. Bu nedenle mekanizmaları değiştiriyor, örneğin isteğe bağlı sosyal yıla göçmen gençlerin daha çok katılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Dostane alkış


Erhan Songün , Başkan Yardımcısı Atila Karabörklü ve Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Young Voice üyesi Oğuzhan Haznedar, Sevcan Işın, Deniz Barış, Ebru Kılıç, Ahmet Denizli, Dilay Karabaşı, Fatma Önlü ve Serhat Aksoy’u gönüllü çalışmaları nedeniyle ödüllendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!