Antalya’da ‘Öğrenme Şenliği’ düzenleniyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da ‘Öğrenme Şenliği’ düzenleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 09:48

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde kaymakamlık, belediye, milli eğitim ve halk eğitim merkezi işbirliğiyle ‘Öğrenim Şenliği’ düzenlenecek.

Haberin Devamı

Kaş’ta 18- 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Öğrenim Şenliği, Kaş Lisesi bahçesinde yürüyüşle başlayacak. Cumhuriyet Alanı’nda halk oyunları gösterilerinin yanı sıra Sarıbelen Ortaokulu bağlama ekibi ve Kaş Anadolu Lisesi Orkestrası konser verecek. Aynı gün Kaş Belediyesi tarafından Gömbe ve Sütleğen mahallesi öğrencilerine Patara Antik Kenti gezisi düzenlenecek.

Çeşitli etkinlikler yapılacak

Şenlik kapsamında, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince sergiler açılacak. Yetişkinler için okuma etkinliği, halk oyunları gösterileri, model uçak yapımı, kan bağış etkinliği, diyet ve sağlık, aile eğitimi, ağaç budama, organik tarım üretimi, ebru yapımı teknikleri gibi etkinlikler yapılacak.

‘Amaç öğrenme kültürünü geliştirmek’

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, şenlik sayesinde öğrenciler ve vatandaşların 4 gün boyunca farklı etkinliklerle buluşacağını belirtirken, "Öğrenme Şenliği boyunca, yaşam boyu öğrenme etkinliklerine katılacaklar. Öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmayı, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendirmeyi, eğlenerek öğrenmeyi teşvik etmeyi, sanatsal ve kültürel etkinliklere öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın katılmasını hedefliyoruz. Katılımcılar, öğrenme etkinliklerinde aktif yer alacak. Öğrenme kültürünü, bu etkinliklerle geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!