Çorum'da köy yangını: 30 ev kullanılamaz hale geldi

Güncelleme Tarihi:

Çorumda köy yangını: 30 ev kullanılamaz hale geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 09:45

ÇORUM’un Bayat İlçesi’ne bağlı Çukuröz Köyü’nde elektrik kontağından çıkan yangında 30 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Çukuröz Köyü’nde dün akşam bir evde elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın rüzgarın da etkisiyle diğer evlere de sıçradı. 120 haneli köyde büyük panik oldu. Köylediler evleri boşaltıp kendilerini dışarı attı. Haber verilmesi üzerine kısa sürede bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yakın bölgelerden çok sayıda itfaiye aracı ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler de geldi.

Bazı kişiler taşıdıkları kovalarla, yangına müdahale etti. İş makinaları ile yanan evler yıkılırken, bazı köylüler alevler arasında kalan eşyalarını kurtardıktan sonra ahırlarda bulunan hayvanlarını dışarı çıkartmaya çalıştı. Sabaha karşı yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarına başlandı. Bayat Kaymakamı İdris Akça ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ile köye giderek incelemelerde bulundu.

Öte yandan Çukuröz köyündeki yangın afetinin ardından Türk Kızılayı da harekete geçti. Kızılay tarafından bölgeye 30 çadır ve köylülere sıcak yemeğin bulunduğu TIR’da bölgeye gitti. Köylüler evlerinin yanmasını gözyaşları ile izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!