Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Düş bahçeleri

Dekorasyonda çiçekliler genellikle İngiliz ve Fransız kır tarzlarını akla getirse de her stilin kendine özel bir çiçek bahçesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kış mevsimi eşsiz renklerini evin içine saçmalarına engel değil.

Haberin Devamı

Düş bahçeleri


1. Vazgeçilmez bir cennet
Tarzlar ne kadar sadeleşirse sadeleşsin, evler için tasarlanan kumaşlarda büyük, küçük, stilize ya da artizanal çiçek motiflerinin modası hiç bitmiyor. Her coğrafyadan ve her mevsimden esinlenen koleksiyonlarda önümüzdeki sene en çok Amazon’daki tropikal çiçeklerin farklı yorumlarını göreceğiz.
2. Doğayı içeri doldurmanın yolu
Şayet eviniz kırsal bölgede yer alsaydı, yani tam bir ‘countryside’ evi olsaydı etrafında bolca tabiat olacak, içeriye çiçek ve ağaç kokuları dolacaktı, değil mi? Şehirdesiniz diye niçin bundan yoksun kalasınız ki? Floral motifli çay kadehlerinin içine koyup evin farklı köşelerine serptiğiniz canlı mevsim çiçekleri, yaratmak istediğiniz ortamı şehre taşıyacaktır.
3. Sofranın baş misafiri
Sofrada sofra takımlarından daha çok yer kaplayabiliyor bazen çiçekler. Hem masa ortası düzenlemesi olarak, hem de porselen takımlarının üzerinde açan taç yapraklar, davetin zamanına, anlamına ve menüye göre farklı senaryolarla bürünebiliyorlar. Büyük tek bir buket gibi görünüp en az üç küçük buketten oluşan kombinasyonlu tasarımlar çok popüler.
4. Suluboya efekti
Modacıların suluboya tekniğiyle çizilmiş desenler kullanmasının ardından dekorasyon paletine de giren bu detay özellikle duvarlarda ve döşemelik kumaşlarda ilgi çekiyor. İskoçlu Bluebellgray markasının koleksiyonuyla birlikte çiçekler de bu eğilimden nasiplerini alarak gerçekten neşeli bir seçenek yaratıyorlar.
5. Güllerin içinden
Çiçeklerin zengin ve hacimli formları pek çok mobilya tasarımcısına da ilham vermekte. Bunların arasında en ünlülerinden biri Masanori Umeda’nın İtalyan Edra markası için tasarladığı yakut rengi kadife Rose koltuk. Oldukça davetkar göründüğü kesin.
6. Düzenleme değil sanat
Çiçek aranjmanı tasarlamak artık rekabetin oldukça yoğun olduğu bir alan. Yurtdışında tıpkı oteller gibi evlerine her gün taze çiçek servisi alanlar var. Bu işi “sanatı ve doğayı birleştirmek” olarak gören Oscar Mora, şu anda New York’un en popüler ve modernist isimlerinden biri. Moda haftalarında podyum dekoru yapıyor; Sarah Jessica Parker, Karl Lagerfeld ve Madonna gibi ünlülere özel sipariş çiçekler hazırlıyor.
7. Artistik düşünmeli
Joseph Massie, çiçekleri heykelimsi objelere dönüştüren ünlü bir floral artist. Yaşı henüz 26 olmasına rağmen, pek çok uluslararası ödüle sahip. İki sene önce Beyaz Saray’ın yılbaşı dekorasyonunu alınca ününe ün katmış. Çiçekleri tıpkı onun yaptığı gibi eve ait birer sanat objesi olarak da değerlendirebiliriz.
8. Camla gelen hayat
Çiçeklerden ilham almayan tasarım sahası yok gibi; onları cam işçiliğiyle birleştiren sanatçı Mike Urban’ın yaptıkları da inanılmaz. Takımı bozulmuş vintage cam bardak, tabak ve kadehleri kullanarak onları çiçek formları oluşturacak şekilde bir araya getiren Urban, onlara ikici bir hayat vermekle kalmıyor; salonunuzda rengarenk bir bahçe yaratıyor.
9. Özgürlüğün diğer adı
Küçük bir dokunuşla, büyük bir değişiklik yapmanın sırrını arayan desen tasarımcılarının ilham aldığı kaynaklardan en özgürü ise, dünya florası. Evinizde kullandığınız floral karma, ruhunuzda sakladığınız gizli bahçeyi de gün yüzüne çıkaracaktır, cesaretiniz varsa hippilerin parlak, canlı ve neon tonlardaki büyük çiçekleri denenebilir.
10. ‘Minimalistim’ diyorsanız
“Ben minimalist ve boş mekanlarda mutlu oluyorum, çiçeklerle işim ne” diyenlerin bile karşı koyamadığı bir çiçek tasarımcısı: Hitomi Gilliam. Onun yaptıklarından ilham alarak az sayıda ve beyaz renkte çiçeği büyük hacimli tasarımların içinde değerlendirerek stilinizi rahatsız etmeyecek bir çiçek eylemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları