Bakandan Kıraç’a yerli ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Bakandan Kıraç’a yerli ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 00:59

CAPITAL’in Türkiye’nin en iyi şirketlerini ödüllendirdiği gecede onur ödülü alan Kıraça Holding Başkanı İnan Kıraç, “İlk yerli otomobili ben yapmak istiyorum” deyince Bakan Işık hemen ziyaret kararı aldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en iyi şirketlerinin ödüllendirildiği Capital 500 ödül törenine ‘yerli otomobil’ gündemi damga vurdu. Gecede onur ödülüne layık görülen Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ın “Yerli otomobili ilk ben yapmak istiyorum” sözlerinin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir süredir ertelemek zorunda kaldığı Kıraça Holding’in mühendislik firması Hexagon’a ziyaretini 25-26 Kasım’da yapmaya karar verdi.

Bakandan Kıraç’a yerli ziyareti



Vodafone ve Ferco İnşaat’ın sponsorluğunda düzenlenen Capital 500 Ödül Töreni’ne Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, THY Genel Müdürü Temel Kotil’in de aralarında olduğu işdünyası temsilcilerinin yanı sıra ödül alan şirketlerin yöneticileri katıldı. Gecede onur ödülü sahibi İnan Kıraç’a ödülünü verdikten sonra bir süre sohbet eden Bakan Işık, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Kıraç’ın yerli otomobil hedefinin ardından en kısa zamanda bu konuyu ayrıntılı konuşmak istediğini belirten Işık, Kıraç’a Holding’in mühendislik şirketi Hexagon’a yapacağı ve birkaç kez ertelemek zorunda kaldığı ziyaret için gün belirlediklerini söyledi. Işık, “Ziyareti en yakın zamanda yapacağım, 25-26 Kasım gibi oturup Kıraç ile ayrıntılarıyla konuşacağız” diye konuştu. Törende yaptığı konuşmada da şirketlerin 2013’te düşen net kârlılıklarının 2014’te düzeldiğini vurgulayan Işık “9 aya baktığımızda kârlılık noktasında tablo iyiye gidiyor” dedi.

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt ise Türkiye’deki dijital dönüşüme öncülük etmek istediklerini belirterek Türk şirketlerinin dünyada rekabetçiliğinin artmasının buna bağlı olduğunu kaydetti. “Capital 500 şirketlerinin başarı reçetelerinin, tüm Türk şirketlerine ilham verdiğine inanıyoruz” diyen Öğüt, şirketlerin dijital stratejiler üreterek ve etkin şekilde uygulayarak büyümede ivme yakalayabildik-lerini söyledi.
Capital ve Ekonomist Dergileri Genel Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ise “Türk ekonomisine dolaylı olarak katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyüğü Tüpraş

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük şirketleri kategorisinde ödül kazanan şirketler Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları (THY) olarak sıralanırken, cirosunu en çok arttıran şirketler, Ewe Enerji, Odaş Elektrik Üretimi ve Genpower Jeneratör oldu. En çok kâr eden şirketler, Turkcell Grup, Anadolu Efes Biracılık ve Enka İnşaat şeklinde sıralanırken, kârını en çok arttıran şirketler kategorisinde, Balıkesir Elektromekanik, Hugo Boss Tekstil ve Zorluteks Tekstil oldu. En çok ihracat yapan şirketler, Tüpraş, Ford Otosan ve Arçelik, ihracatını en çok arttıranlar kategorisinde, Akyürek Tüketim Ürünleri, Eti Bakır ve Kerim Çelik Mamülleri ödüle layık görüldü. En çok istihdam sağlayanlar, Türk Telekom Grup, Arçelik, BİM ve LC Waikiki, istihdamını en çok artıranlar kategorisinde Esan Eczacıbaşı, Aksa Jeneratör, Limak Yatırım yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!