ABD Savunma Bakanı: Esad gitse IŞİD bitmez

Güncelleme Tarihi:

ABD Savunma Bakanı: Esad gitse IŞİD bitmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 22:10

Konuya dair en net açıklama ise önceki gün Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’ne ifade veren Savunma Bakanı Chuck Hagel’dan geldi.

Haberin Devamı

Ekim ayında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’a bir mektup göndererek “Esad Rejimi ile ne yapacağımıza dair görüşümüzü keskinleştirmeye ihtiyacımız var” dediği ortaya çıkan Hagel, komite oturumunda “Stratejide değişiklik yok” diyerek şunları söyledi: “Esad elbette denklemin bir parçası. Ama sadece Esad’ı ele almak, IŞİD’i içinden çıktığı kutunun içine yeniden koymayacak. Esad’ı bugün değiştirebilirdik ve bu bütün dinamikleri değiştirmezdi. Esad’ın yerine kimi koyacaksınız. Ne tür bir ordu IŞİD’in üzerine gidebilir? Suriye’deki stratejimiz sonuç almak için zaman, sabır ve tahammül isteyecek. Suriye’deki tüm amaçlarımızı tek bir seferde başaramayız.”

BIDEN ÖNCESİ KONUŞTULAR

CNN’in haberi tam da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın önümüzdeki hafta Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesine denk geldi. Biden, Harvard Üniversitesi’nde yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yabancı savaşçı geçişiyle ilgili olarak “Siz haklıydınız, çok fazla insanın geçişine izin verdik” dediğini öne sürmüş, sonra da özür dilediği açıklanmıştı.

Haberin Devamı


80 bin askere ihtiyaç var

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, Savunma Bakanı Hagel’la Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde soruları yanıtladı. Dempsey, “Musul’un geri alınması ve IŞİD’in ele geçirdiği ve Suriye sınırında kontrol ettiği toprakları yeniden elde etmek için Irak’ta 80 bin eğitilmiş askere ihtiyaç var. Bu eğitimin sağlanması üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. Dempsey, Irak’ta ABD kara birliklerinin kullanılması için tavsiyede bulunmasına ihtiyaç olduğuna henüz karar vermediğini, ama bu konuyu kesinlikle değerlendirdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!