Mehmet Demirkol: Terim 3.5 milyon Euro'luk maaşını indirtmeli

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Demirkol: Terim 3.5 milyon Euroluk maaşını indirtmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 19:02

Yorumcu Mehmet Demirkol, Brezilya hezimeti sonrası milli futbolcuları yuhalayan taraftarları eleştiren Fatih Terim için çarpıcı bir yorum yaptı: Terim'in tabiriyle yıldızı olmayan bir takımın direktörlüğü pozisyonu 3.5 milyon Euro etmez."

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, 4-0 kaybettiğimiz Brezilya maçı sonrası yaptığı açıklamalar büyük yankı yarattı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran taraftarların ay yıldızlı futbolcuları yuhalamasını doğru bulmadığını ifade eden Terim, "Geriye düşer düşmez hemen federasyona, başkanına, bize, oyunculara yuhalamalar... Bu kültürü ortadan kaldırmalıyız. Bazen kulübede bile aciz kalabiliriz" diye konuşmuştu.

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Fatih Terim'in bu sözleriyle ilgili çarpıcı bir yorum yaptı. İşte Demirkol'un yorumu:

- Fatih Terim daha geçen yıl "Yeter Yıldırım Demirören yeter"den çok daha ağırlarını söylüyordu. Dolayısıyla bu konuda seyirciyi eleştirmesi doğru değil.

- Stadı tamamen dolduran seyirci başlı başına bir sistem eleştirisidir. Söyledikleri "Biz futbol oynanırsa geliriz. Siz de oynayın, ligde de gelelim"dir.

Haberin Devamı

- Seviye hakkında yaptığı tespitler doğrudur. Ancak bu kadar geriysek Terim'in işgal ettiği pozisyon 3.5 milyon Euro etmez.

- Terim 2005 yılından bu yana 2012 dışında tüm elemelerde milli takımda görev aldı. Bu yüzden yeni göreve gelmiş gibi eleştiriler yapması mantıklı değildir.

- Hoca 2016'ya gidemesek de görevden ayrılmamalıdır. Yapması gereken Türkiye Futbol Direktörlüğü ya da Milli Takım Teknik Direktörlüğü işlerinden birini tercih etmektir. Yarışırken yıpranırsınız. Yıpranırken kurucu olunmaz.

- Başarısız olursa yapılması gereken TFF'ye başvurup maaşını indirmesini istemektir. Çünkü Terim o parayı başka yerde de kazanabilir ama Terim'in tabiriyle yıldızı olmayan bir takımın direktörlüğü pozisyonu 3.5 milyon Euro etmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!