Almanya ve Fransa büyümeye döndü

Güncelleme Tarihi:

Almanya ve Fransa büyümeye döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 00:01

Almanya ekonomisi üçüncü çeyrekte büyümeye dönerken, Fransa’nın büyümesi beklentileri aştı

Haberin Devamı

Euro Bölgesi’nin en büyük iki ekonomisinin üçüncü çeyrekte büyümeye dönmesi yavaş bir toparlanmanın bölgede yerleştiği sinyali verdi.

Almanya yurt içi hasıla büyümesi üçüncü çeyrekte yüzde 0.1 artış gösterdi. İkinci çeyrekte Alman ekonomisinde yüzde 0.1 daralma kaydedilmişti. Fransa ekonomisi, Nisan Haziran dönemindeki yüzde 0.1 gerilemenin ardından yüzde 0.3 yükseliş sağladı.

Bloomberg anketine katılan analistler üçüncü çeyrekte iki ekonomi için de yüzde 0.1 büyüme tahmininde bulunuyordu.

bloomberght.com'un haberine göre: Euro Bölgesi’nin kırılgan ekonomik toparlanması , ekonomik sıkıntıların bölge merkezindeki ekonomileri etki altına almasından bu yana risk altında bulunuyor. Canlanmanın duraksaması ve enflasyonun 5 yılın en düşüğüne yakın seyretmesi ile birlikte Avrupa Merkez Bankası (AMB) benzeri daha önce görülmemiş teşvik açıklamasında bulundu ve
ekonomik büyümenin desteklenmesi için hükümetlere yatırım ve altyapı reformları gerçekleştirmeleri çağrıda bulundu.

Frankfurt’taki Dekabank ekonomistlerinden Andreas Scheuerle, “Toparlanma devam ediyor. Ancak oldukça zayıf bir toparlanma. Euro Bölgesi problemleri bir çeyrekte çözülemez, bunlar uzun vadeli problemler” diye konuştu.

Euro Bölgesi büyüme verisi bugün açıklanacak. Bölgede ekonominin son çeyrekte ikinci çeyreğe göre değişiklik göstermeyerek yüzde 0.1 genişleme göstermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!