TFF ve Kulüpler Birliği Bakan Kılıç'ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

TFF ve Kulüpler Birliği Bakan Kılıçı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 15:52

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği başkanı Göksel Gümüşdağ başkanlığındaki Süper Lig başkanları Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada hazırlığı halen devam eden Kulüpler Yasasında önemli bir olgunluğa gelindiği ve en kısa sürede taslağın yasalaşacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Süper Lig kulüp başkanlarını kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kardeşlilk, birlik ve beraberlik ortamının çok önemli olduğu noktasında hepimiz hem fikiriz" dedi.

Spor Bakanlığı binasında gerçekleştirilen kabulün ardından basına açıklamalarda bulunan Kılıç, futbolla ilgili güncel, yapısal ve mali konuları görüştüklerini söyledi. Kılıç, dün gerçekleştirilen Kulüpleri Birliği Vakfı toplantısının ardından yapılan basın açıklamasına atıfta bulunarak, bu ilkesel bir duruş, bu çerçevede birlik ve beraberlik noktasında durduklarını ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kılıç, toplantıdan çıkan ortak görüşün "birlik ve beraberlik" olduğunu vurgulayarak, "Özellikle aile ortamı içindeki toplantılarda açık müzakere ve fikir alışverişimizin, futbolumuzun gelecekte daha kuvvetli şekilde ilerlemesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamının çok önemli olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz. Bunu görmek beni memnun etti" diye konuştu.

Görüşmede mali konulardaki başlıkların da gündeme geldiğini belirten Bakan Kılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yapısal bir takım yasal çalışmaları, kulüp yönetimleriyle bugün görüştük. Bunların gelecekte nasıl şekillenmesi konusunda ''ortak akılda'' yolumuza devam edeceğimizi görmekten memnun oldum. Yapılan Kulüpler Yasası çalışmasında kulüplerimizin çok katkısı var. Sorunların çözümünde ortaya koydukları iradelerden dolayı kendilerine teşekkür ederim."

Haberin Devamı


E-BİLET SİSTEMİNDEKİ EKSİKLİKLER EN KISA SÜREDE GİDERİLECEK
Bakan Çağatay Kılıç, e-bilet konusunun da "eksikliklerin giderilmesi" kararının bu toplantıda alındığını belirtti. E-bilet ihalesini almış özel kuruluşun da bu konudaki sorumluluklarını hızlı şekilde yerine getirmek için çalışmalarına devam ettiğine işaret eden Kılıç, "TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı da e-bilet sisteminin başarıya ulaşması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Hızlı bir şekilde eksiklerinin giderilmesi durumunda çok daha büyük bir başarının elde edileceğini görüyoruz. En son toplamda e-bilet satışının 500 bini geçtiğini bilgisi bize geldi. Hızlı bir şekilde eksiklerin giderilmesi noktasında, e-biletin futbolumuza katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


ŞİDDETE KARŞI DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK
Bakan Kılıç, spor müsabakalarındaki şiddet olaylarının önüne geçmek için kararlı duruşlarının devam edeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Türk futbolunun dünyada futbol camiası içinde anılması gereken konuları başarılarıdır. Hepimizin gurur duyabileceği, onurlanacağı, ay-yıldızlı formanın ve ülkemizin isminin başarılılarla anılacağı noktaya taşımamız gerektiği noktasında hiç kimsenin şüphesi yok. Şiddet, olumsuz olayların, sportmenlik dışı davranışların 'pardonu, aması' olmamalıdır. Bunu hepimiz açık yüreklikle söylemeliyiz. Herkes gibi futbolun içindeki kişilerde hata yapabilirler, bu mümkündür. Ancak buradaki önemi olan konu şiddet unsurunun içerilmemesi gerektiğidir. Bu noktada hem fikiriz. Yapılan açıklamalar ve sözlerin, nelerin üzerinde etki yaratabileceğini bilerek yolumuza devam edeceğimize inanıyorum.

Haberin Devamı


KULÜPLER YASASI BELLİ BİR OLGUNLUĞA GELDİ
Bakan Kılıç, "Kulüpler Yasası ne zaman kanunlaşacak" sorusuna, "Belli bir olgunluğa gelmiş taslağımız var. Bu taslağımız üzerinde bir çok kulübümüzün katıldığı noktalar ve katılmadıklarından daha fazla. Konuyu nihayete erdirmek için de çok ciddi manada hızlı bir iletişim olabileceği noktasında düşüncem var. Tam olarak zaman vermem mümkün değil ama, en kısa zamanda olacağı noktasında ümidim var" yanıtını verdi.


YAPILAN AÇIKLAMALARDA İLKESEL BİR DURUŞ GÖTERİLDİ
Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, dün yaptığı açıklamalarla ilgili soru üzerine ise şunları söyledi: "Yapılan çalışmaların birlik ve beraberlik içinde ilkesel olarak ortaya konulmuş bir duruş olduğu düşüncesindeyim. Herkesin aynı noktada, bu ilkenin içerisinde yer aldığı düşüncesindeyim. Buradaki toplantıda dile getirilen konularda ben bunu gördüm. Onun için birlikteliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu dile getirdim. Konunun ilkesel olarak ele alındığını ve bir ilke ortaya konduğunu düşünüyorum. Bütün kulüplerimize bu ilkeleri açıkça ortaya koymuş olduklarından dolayı da teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı


CUMHURBAŞKANI İLE İLGİLİ TERBİYE AÇISINDAN BEYANDA BULUNMAMIZ DOĞRU OLMAZ
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile ilgili açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu da Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Kendisinin bir konudaki beyanı üzerine bizim o konuda başka bir şekilde beyanda bulunmamız, hem siyasi terbiye açısından hem de Cumhurbaşkanlığıyla ilgili olarak doğru olmaz" şeklinde cevapladı.


A MİLLİ TAKIMIN PERFORMANSINA ÜZÜLDÜK
Bakan Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın performansıyla ilgili de "Milli takımızın ortaya koyduğu performans buradaki hiç kimseyi mutlu etmedi. Hepimizin gönlünde daha büyük başarıların elde edilmesi talebi var. Hem teknik kadromuzun hem de futbolcu kardeşlerimizin de bu yönde istekleri var. Keşke daha güzel bir sonuç olsaydı ama olmadı. Ümit ediyoruz ki Kazakistan maçıyla bir çıkış yakalarız" değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmanın ardından Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, ziyaretin anısına Bakan Kılıç'a plaket takdim etti. Ziyarette, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yer almadı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat heyette bulunurken, diğer kulüpler de başkanlık ve yönetici düzeyinde kabulde temsil edildi.
Öte yandan kulüpler birliği yasasıyla ilgili olarak bu güne kadar yapılan kanun çalışmaları ile ilgili olarak özellikle kulüplerin üzerinde durduğu bazı maddeler değişiyor. Bakanlık ve kulüpler birliği taslak üzerinde yeni bir çalışma hazırlayacak bakanlığa gönderecek. Bakanlık ise son şeklini tekrar görüşüp kulüplere gönderecek. Her konuda mutabık olunmasının ardından Meclise gönderilecek ve Kulüpler Yasası kanunlaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!