Oğulcan 'Ronaldo ve Nani gibi olmak istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Oğulcan Ronaldo ve Nani gibi olmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 13:43

Bundesliga A Gençler futbol ligi sadece Alman kulüpleri için değil Türk ve Türk milli takımı için de bir çok yıldız adayı futbolcuyu bünyesinde barındırıyor. Bu genç yeteneklerden biri de Hertha Berlin'de oynayan 17 yaşındaki Oğulcan.

Haberin Devamı

ALMANYA'da 2003 yılında kurulan Bundesliga A Gençler ligi adeta bir yıldız adayı kaynağı. Ülkenin son 10 yılında çıkan tüm yıldız futbolcuların yolu bu ligden geçiyor. Sadece Alman milli takımının değil, Türk milli takımı ve Türkiye'deki kulüpler için de bu ligi iyi bir kaynak... Doğru bir adres... Bu liglerde çok sayıda Türk kökenli genç de futbol oynuyor. Onlardan biri de Oğulcan Tezel. Hertha A genç takımında forma giyiyor.

YÜZLERCE FUTBOLCU ARASINDA SEÇİLDİ

Orta sahada görev yapıyor. Bu yıl A Gençlere yükseldi. Gelecek yıl da aynı ligde oynayacak. Oturduğu semt olan Rudow'da futbola başladı. Ardından bir dönem Avrupa'lı Türklerin gururu olan, ancak şimdilerde kötü yönetimler nedeniyle büyük kriz içinde bulunan Türkiyemspor'da oynadı. 14 yaşında ise Hertha Berlin'in ağına takıldı. Oğulcan'ın yeteneğini gören Hertha Berlin, yüzlerce futbolcu arasında onu seçip kadroya dahil etti. Hertha'nın yıldız adayları arasında gösterilen 17 yaşındaki Oğulcan, Türk milli takımının alt yapısında forma giydi. İlk kez 15 yaşında milli olan Oğulcan, şimdiye kadar 10 kez Ay Yıldızlı milli formayı sırtına geçirdi. Bir de gol attı.

Oğulcan Ronaldo ve Nani gibi olmak istiyorum


HEDEFLERİM VAR

Hertha Berlin Futbol Akademisi'nde olduğu için çok mutlu olduğunu belirten genç futbolcu “Benim hedeflerim var. Hem de büyük hedeflerim. Futbolda öncelikle Hertha Berlin formasıyla Bundesliga'da top oynamak istiyorum. Ardından da büyük daha büyük takımlar da forma giymek benim hayallerim arasında. Ronaldo ve Nani gibi olmak istiyorum. İkisini örnek alıyorum. Biliyorum ki bunun için çok çalışmalıyım. Öyle de yapıyorum. Bir yerlere gelmek için fedakarlık ve çalışmak gerektiğini hem okulda hem de Hertha Berlin Futbol Akademisi'nde bize öğretiyorlar” dedi. Oğulcan bu yıl ligde yedi maçta forma giydi. Orta sahada görev yapan genç futbolcu, ligde henüz gol atamazken, Freiburg ile oynanan Alman Futbol Federasyon Kupası (DFB) maçında ise gol sevinci yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!