Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 15:57

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın yeni partisinin ismi ve kadrosu açıklandı. İşte Anadolu Partisi (ANAPARTİ) hakkında en güncel bilgiler ve Tarhan'ın siyasi geçmişi...

Haberin Devamı

31 Ekim'de CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan yeni bir siyasi parti kuruyor.

EMİNE ÜLKER TARHAN'IN YENİ PARTİSİ

Yeni partinin adı, Anadolu Partisi...

Anadolu Partisi'nin amblemi için güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir görsel kullanılacak.

Güneş, Anadolu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor.

Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir

Emine Ülker Tarhan yaptığı açıklamada ''Mutluyuz, umutluyuz. Ben umudun Anadolu'da olduğuna inanıyorum. ANA Parti ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.



Anadolu Partisi'nin kurucuları arasında emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin de var.

Haberin Devamı

Eski Anavatan Partili Yunus Yunusoğlu'nun partinin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması bekleniyor.

Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir

ANADOLU PARTİSİ'Nİ KİMLER KURDU?

İşte Anadolu Partisi kurucular kurulu listesi

Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir

EMİNE ÜLKER TARHAN'IN HAYATI

29 Kasım 1963'te Mersin Tarsus'ta doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre avukatlık yaptıktan sonra yargıç oldu.

2001 - 2011 yılları arasında Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimi olarak görev yaptı

2006'da Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) kuruluşunda 'kurucu üye' olarak bulundu. Daha sonra YARSAV'da genel sekreterlik ve başkanlık görevlerini yürüttü.

Milletvekili aday adayı olmak için 2011 yılında hakimlik görevinden ve YARSAV başkanlığından istifa etti.

2011'deki genel seçimde CHP'den TBMM 24. Dönem Ankara Milletvekili seçildi.

29 Haziran 2011 - 26 Haziran 2013 arasında CHP Grup Başkanvekilliği yaptı.

31 Ekim 2014'de CHP'den istifa etti.

Tarhan, evli ve 2 çocuk annesidir.


CHP'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

"Büyük umutlarla geldiğim CHP'den istifa ediyorum" diyen Tarhan, istifa gerekçesini "CHP yönetiminin vahim tercihlerini değiştirmeyeceğini anladığımdan" ifadesiyle açıklamıştı.

İşte Emine Ülker Tarhan'ın istifa dilekçesi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 genel seçimleri öncesi partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren;

Kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen;

Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum.''

Haberin Devamı

Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir


CHP İÇİNDEKİ TARTIŞMALAR

Emine Ülker Tarhan fiili siyasete 2011 seçimleriyle, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı döneminde girdi ve ilk dönemde CHP yönetiminde Grup Başkanvekili olarak görev aldı.

Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir


Yönetimle arasındaki ilk kriz 2013'teki grup başkanvekili seçimlerinde yaşandı ve Tarhan, CHP'li vekillerden yeniden grup başkanvekili olabilmek için yeterli oyu alamadı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu ismine, CHP içinden karşı çıkanların başında Emine Ülke Tarhan geldi.

İhsanoğlu için imza vermeyen vekillerden Süheyl Batum, düzenlediği basın toplantısında "Benim Cumhurbaşkanı adayım Emine Ülker Tarhan" açıklamasını yaptı.

Tarhan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaptığı açıklamada, "İkinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. 14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan'dan ay olmasını başarı olarak nitelemıek, CHP'nin aklıyla alay etmektir. Kılıçdaroğlu çekilmeli ve kurultaya gidilmelidir" demişti.

Haberin Devamı



CHP Kurultayında Muharrem İnce'ye destek vermeyen Tarhan, sosyal medya üzerinden sadece "Yolu açık olsun" mesajı göndermişti, kendisi de aday olmamıştı.

Haberin Devamı

Tarhan daha sonra CHP'den istifa etti.


"BENİ SUSTURABİLECEK TEK ŞEY" KİTABI

Tarhan'ın "Beni Susturabilecek Tek Şey" isimli bir kitabı bulunuyor.

Anadolu Partisi (Ana Parti) kuruldu... Emine Ülker Tarhan kimdir


2014'te yayımlanan kitabın tanıtım bülteninde şu açıklama vardı:

"Ortak bir payda olmak ve orada buluşmak hiç kolay değil. Hele 1980 öncesi iç savaş deneyimini yaşamış, arkasından 12 Eylül üzerinden silindir gibi geçmiş, ardından terörle boğuşmuş, çok büyük kayıplar vermiş, hemen ardından Erdoğan'ın eline düşmüş bir toplumun ard arda gelen bu darbelerin etkisinden kurtulması kolay değil ama her felaketin de bir sonu vardır.

Gücümüzü unutmamalıyız. Kurtuluşu, kuruluşu, yokluklardan kurulmuş o genç temiz cumhuriyeti umutmamalıyız. Yenilecek miyiz değerlerimizi kemirenlere? Hayır vazgeçmek yok, yenilmek yasak. Ben de sizler gibi inançları için postunu ortaya koyanlardanım. Kaldı ki, bunu yapabilecek yeteneğimiz var. Tek eksiğimiz umut bugünlerde galiba….

Haberin Devamı

Çünkü biz, "Yurtta barış, dünyada barış" diyerek yüzünü Batıya dönüp, bu coğrafyanın İsviçre'si olmayı düşlerken bizi bir Ortadoğu cengaverine dönüştürmeye çalışanlara suskun kalamayız.
Bir düşünür "Eğer sessizlikten daha değerliyse sözcüklerinizi kullanın, yoksa susun" diyor, doğrusu bence de bu. Ne zaman konuşmaya hazır hissettimse o zaman konuştum hep."

AYŞE ARMAN'IN 9 MART 2014 TARİHLİ EMİNE ÜLKER TARHAN RÖPORTAJI / OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!