Eskişehir Gezi Parkı davasında 173 sanığa beraat

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Gezi Parkı davasında 173 sanığa beraat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 12:15

ESKİŞEHİR’de geçen yılki Gezi Parkı protesto gösterilerine katılan 173 kişi tutuksuz yargılandıkları mahkemede ’ifade özgürlüklerini kullandıkları’ gerekçesiyle beraat etti. Duruşma hakimi, eyleme müdahale eden sanıklar hakkında ise savcılığa bildirimde bulunulmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle aralarında 2 avukatın da bulunduğu 176 kişi hakkında 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’Görevi yaptırmamak için direnme, hakaret, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eskişehir 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya 8 tutuksuz sanık ile 13 sanık avukatı katıldı. Mahkeme hakimi Berrin Yeşilyurt, dava açılan 176 kişiden 173’nün ifadesinin alındığını, 3 kişiye ise ulaşılmadığını belirtti.

SAVCI 'DELİL YETERSİZLİĞİNDEN' BERAAT İSTEDİ

Duruşmaya katılan 8 sanık, Gezi Parkı protesto yürüyüşlerine katıldıklarını ancak taş atarak kamu malına zarar vermediklerini söyleyerek beraatlarını istedi. Mahkeme savcısı da dosya hakkında mütalaada bulunarak, sanıkların delil yetersizliğinden beraat etmelerini talep etti.

SANIK AVUKATLARI SAVCIYA İTİRAZ ETTİ

Sanık avukatları ise savcının mütaalasına katılmadıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Avukatlar şu savunmayı yaptı:
"Savcının ’delil yetersizliğinden’ beraat etmeleri yönündeki mütalaasına katılmıyoruz. Mahkemenin vereceği karar, diğer illerde de açılmış olan davalara emsal teşkil edecektir. Sanıklar ifade özgürlüğü kapsamında kendi görüş ve düşüncelerini belirtmek amacıyla olay yerinde toplanmışlardır. Gözaltına alınan 176 sanık, gözaltı sırasında polis tarafından işkenceye maruz kalmışlardır. Sanıklar hakkında berat kararı verilerek görevli polisler hakkında da suç duyurusunda bulunulsun."

POLİSLER HAKKINDA SAVCILIĞA BİLDİRİM

Eskişehir 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Berrin Yeşilyurt, sanıkların eylemlerini ifade özgürlüğü kapsamında gerçekleştirdiklerini belirterek ifadesi alınan 173 tutuksuz sanığın beraatına verdi. Hakim Yeşilyurt, sanıklara gözaltı sırasında işkence ve zor kullandıkları öne sürülen görevli polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunacağını da açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!