11 saat morga geçirdikten sonra yaşadığı fark edildi

Güncelleme Tarihi:

11 saat morga geçirdikten sonra yaşadığı fark edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 12:05

Polonya'da 91 yaşındaki bir kadının, doktor raporuyla öldüğü ilan edildi. Ancak kaldırıldığı morgda 11 saat kaldıktan sonra, yaşadığı fark edildi. Evine geri gönderilen yaşlı kadın ise bunamanın son evresinde olduğu için başına gelenlerin farkında bile varmadı.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre, aile doktoru tarafından yapılan incelemede Janina Kolkiewicz'in öldüğü tespit edildi. Ancak hastane çalışanları, yaşlı kadının morgda geçirdiği 11 saatin sonunda hareket ettiğini gördü.

Olay Polonya'nın Ostrow Lubelski kentinde meydana geldi. Janina Kolkiewicz'in yeğeni Dziennik Wschodni'nin, sabah eve geldiğinde teyzesinin nefes almadığını ve kalbinin atmadığını fark etmesi üzerine doktor çağırdı. Doktorun incelemeden sonra 91 yaşındaki kadının ölüm belgesi yazıldı.

Bunun üzerine morga kaldırılan kadın için iki gün sonra cenaze töreni düzenlemek üzere hazırlıklara başlandı. Ancak kadın morga kaldırıldıktan 11 saat sonra morg çalışanları aileyi arayarak, Janina Kolkiewicz'in ölmediğini haber verdi.

Kolkiewicz, hayatta olduğu anlaşılınca evine gönderildi. Üşüdüğünden şikayet eden kadın, bir kase çorba ve iki kreple ısındı.

Kadının ailesi ve doktoru, olay karşısında hayrete düştüklerini söylerken polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yaşlı kadına bakan doktor Wieslawa Czyz, Polonya basınına yaptığı açıklamada, "Afalladım. Ne olduğu anlayamıyorum. Kalbi atmıyordu, artık nefes almıyordu" dedi.

Bunamanın son evresinde olduğu için mezara girmeye ne kadar yaklaştığından haberi olmayan yaşlı kadın, eve döndükten sonra akrabalarına kendisini "iyi hissettiğini" söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!