Özel okulların 2015’te nasıl öğrenci alacağı belli değil

Güncelleme Tarihi:

Özel okulların 2015’te nasıl öğrenci alacağı belli değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 11:55

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için Türk ve yabancı özel liselere öğrenci alımında uygulanacak sistemin henüz belli olmadığını açıkladı. Bakanlık’la görüşmelerin devam ettiği belirtilen açıklamada, öğrenci ve velilere çağrıda bulunularak, “TEOG sisteminin tüm gereklerini özenle yerine getirin” denildi.

Haberin Devamı

Dernek açıklamasında, 26-27 Kasım’da TEOG kapsamında yapılacak ortak sınavlardan önce Türk ve yabancı özel okulların öğrenci alımında uygulanacak sistemin kesinlik kazanmayacağı belirtildi. Bazı özel okulların geçen yılki sisteme benzer bir uygulamayla, bazılarının da MEB’in uyguladığı Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci almayı düşündüğü ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Bilindiği gibi 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca birinci TEOG sınavları gerçekleştirilecek. 2015-2016 öğretim yılı için Türk ve yabancı özel okulların kayıt kabullerini ne şekilde gerçekleştirecekleri konusunda Bakanlıkla yapılan çalışmalar sürüyor. Şu ana kadar okullarla yapılan görüşmelerde, bir kısım özel okulun geçen yıl uygulanan benzer bir sistemi uygulamayı arzu ettiği, bir kısım özel okulun ise YEP puanına göre öğrenci almayı düşündüğü anlaşılıyor.Okullar, Bakanlıkla yapılan görüşmeleri takiben 5 Temmuz 2014 tarihinde Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere uygun olarak hazırlayıp onaylatacakları yeni yönetmeliklerine göre kayıt kabul usulleri belirleyecek ve kamuoyuna ilan edecekler. Geçmiş tecrübelerimiz, konunun birinci sınavlardan önce kesinlik kazanmayacağı yönünde olduğundan, öğrenci ve velilerimize önerimiz TEOG sisteminin tüm gereklerini özenle yerine getirmeleri.”

Haberin Devamı

2014’te 3 ders puanıyla öğrenci aldılar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa 2013-2014 eğitim öğretim yılında, 8’inci sınıfların liseye girişinde uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında özel okullar farklı bir puan hesaplamasıyla öğrenci aldı. Bakanlık, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere 6 ders puanını hesaplayarak öğrenci aldı.
Özel okullar ise Türkçe, matematik, fen ve teknoloji derslerinden alınan puanı dikkate alarak, farklı bir hesaplama yöntemi ile öğrenci aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!