Avrupa'nın yenilmez armadaları

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın yenilmez armadaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 13:05

Avrupa futbolunda UEFA'ya üye 54 ülkenin üst düzey liglerindeki 12 takım henüz yenilgi yüzü görmedi.

Haberin Devamı

2014-2015 sezonunda Avrupa'nın 5 büyük liginde İngiltere'den Chelsea, Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Almanya'dan Bayern Münih, namağlup unvanlarını sürdüren takımlar arasında yer alıyor. Avrupa'nın diğer liglerinde ise Ukrayna'dan Dinamo Kiev, Portekiz'den Porto, Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb, Kıbrıs Rum Kesimi'nden APOEL, Makedonya'dan Vardar, İzlanda'dan Stjarnan, İsrail'den Hapoel Ironi ve Hapoel Beer Sheva ile Galler'den The New Saints, sezon başından bu yana yenilgi almayan takımlar olarak göze çarpıyor.


Chelsea durdurulamıyor
İngiltere Premier Lig'de 11 haftada 9 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Chelsea'nin namağlup liderliği devam ediyor. Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetimindeki "Maviler", 29 puanla en yakın rakibi Southampton'ın 4 puan önünde yer alıyor. Chelsea'nin lig maçlarının yanı sıra İngiltere Lig Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yenilgisi bulunmuyor.


Paris Saint-Germain liderin bir adım gerisinde
Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) 13 hafta sonunda 7 galibiyet, 6 mağlubiyet alan Paris Saint-Germain, namağlup performansına rağmen lider Olympique Marsilya'nın 1 puan gerisinde yer alıyor. Başkent ekibi, sezon başında gelen beraberliklerin ardından İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimovic'ten yoksun olmasına rağmen sonuncusu Olympique Marsilya'ya karşı olmak üzere üst üste 4 galibiyet elde ederek toparlanmayı başardı. Ligue 1'de son iki yıldır şampiyonluğu bırakmayan Paris Saint-Germain, bu sezon ligdeki namağlup serisinin yanı sıra Fransa Süper Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 5 karşılaşmada da yenilmedi.


Bayern Münih doludizgin
Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 11 haftada 8 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Bayern Münih, namağlup şekilde zirvede bulunuyor. İspanyol Josep Guardiola yönetiminde yoluna doludizgin devam eden Bavyera ekibi, bu karşılaşmalarda yediği 3 golle de Avrupa liglerinin kalesinde en az gol gören takımlarından biri olarak dikkati çekiyor. Başarılı performansını lig dışındaki kulvarlara da taşıyan Bayern Münih, bu sezon Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçı da kazandı. Münih ekibi yalnızca sezon başında Borussia Dortmund ile karşılaştığı Almanya Süper Kupası mücadelesinde sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.


Beşiktaş'ı 7. haftada Kayseri Erciyesspor durdurdu
Spor Toto Süper Lig'de ise namağlup serisini en uzun soluklu devam ettirebilen takım Beşiktaş oldu. Ligde ilk 6 maçında yenilgi yüzü görmeyen siyah-beyazlılar, 7. haftada Kayseri Erciyesspor deplasmanından 3-2'lik mağlubiyetle dönerek serisini sonlandırmak zorunda kaldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!