Tesco Kipa vergi cezasını mahkemeye götürecek

Güncelleme Tarihi:

Tesco Kipa vergi cezasını mahkemeye götürecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 01:20

Şubat ayında 125.25 milyon lira vergi cezası kesilen market zinciri Tesco Kipa Maliye ile anlaşamadı. Şirket KAP'a mahkeme sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden Tesco Kipa'ya şubat ayında kesilen 125.5 milyon liralık cezası ile ilgili şirketle Maliye Bakanlığı arasındaki uzlaşma görüşmeleri sonuçsuz kaldı.

Tesco Kipa, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Maliye Bakanlığı'nın Gelir İdaresi Başkanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu ile 13 Kasım 2014 tarihinde yapılan uzlaşma görüşmesinde sonuç alınmadığını açıklarken vergi cezasının iptali için mahkemeye başburacağını açıkladı.

Tesco Kipa vergi cezasını mahkemeye götürecek
TESCO KİPA’YA 125 MİLYON LİRALIK VERGİ CEZASI

Şubat ayında İzmir Çakabey Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından kesilen cezaya göre şirkete sıfatıyla katma değer vergisi toplamı 50.204.700 TL ve vergi ziyaı cezası 75.307.050 TL ceza kesilmişti.

189 MAĞAZASI VAR
Tesco Kipa'nın, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yoğunlaşan 24 ilde toplam 189 mağazası bulunuyor. Tesco bünyesine geçen Kipa'nın temeli ise 1992'de İzmir'de atılmıştı. İngiliz perakende devi Tesco, Türkiye pazarına Kipa'ya satın alarak girmişti.

İŞTE TESCO KİPA'DAN KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA
Şirketimizin daha önce 27.10.2014 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyunun bilgisine sunulmuş olan T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından 2008 ila 2012 yılları arasındaki 5 yıllık hesap dönemlerine ilişkin dar mükellef KDV tevkifatına yönelik olarak yapılan sınırlı vergi incelemesi kapsamında Şirketimiz aleyhine tahakkuk ettrilen vergi ve cezaları hakkında, Maliye Bakanlığı'nın Gelir İdaresi Başkanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu ile 13 Kasım 2014 tarihinde yapılan uzlaşma görüşmesinde, "uzlaşma vaki olmamıştır". Bu sebeple Şirketimiz, yukarıda belirtilen katma değer vergisi ve vergi ziyaı cezasının iptali talebi ile yetkili mahkeme nezdinde dava ikame edecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!