Borsa İstanbul halka arzı için resmi adım

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbul halka arzı için resmi adım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 10:00

Resmi Gazete'deki açıklamayla birlikte, Borsa İstanbul’un halka arzı için düğmeye basıldı.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul'un sermayesinin Hazine'ye ait yüzde 42.75'ine kadar olan kısmının 2015 sonuna kadar halka arzı öngörülüyor. Borsa İstanbul Anonim Şirketi'nin sermayesinin yüzde 42.75'ini aşmamak üzere 31 Aralık 2015 tarihine kadar halka arz edilmesine ilişkin kararın yürürlüğe konulmasına dair karar yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, öngörülen sürenin bir yıla kadar uzatılması ve nihai halka arz oranı Hazine Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu bakanlık tarafından; zamanlama, ek satış hakkı ve özendirici imkanların kullanılmasına ilişkin hususlar ise Borsa İstanbul tarafından belirlenecek.

YÜZDE 5'İ NASDAQ'DA

Halka arz sonucunda elde edilen gelir en fazla üç ay içinde, maliyetler, kotasyon ücretleri, nominal değer ve ihraç değeri arasındaki fark üzerinden alınacak kurul ücretleri mahsup edildikten sonra hazineye intikal ettirilecek.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul'un internet sitesinde yer alan bilgilere göre, toplam 423.2 milyon lira sermayesi olan Borsa İstanbul'un yüzde 49'u Hazine'ye, yüzde 36.6'sı Borsa İstanbul'a, yüzde 5'i Nasdaq OMX'e, yüzde 1.3'ü Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'ne ait bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!