Şike davasında KCK incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Şike davasında KCK incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 00:29

Yargıtay’ın 31 sanık için verdiği kısmi bozma kararına uyan mahkeme, KCK dosyasını inceleyerek, şike davası için Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmemeyi kararlaştıracak.

Haberin Devamı

YARGITAY’ın futbolda şike iddialarına ilişkin aralarında Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, eski Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker’in de aralarında bulunduğu 31 kişi hakkında ‘bozma’ kararının ardından başlayan yargılamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay’ın kısmen bozma kararına uyulmasına oy birliğiyle karar verdi. Dünkü duruşmada avukatlar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da yargılandığı şike ana davası ile dosyaların birleştirilmesini istedi.

İTİRAZ EDİLDİ

Heyet ise taleple ilgili olarak şike ana davası dosyası üzerinden karar verilmesine hükmetti. Şike davası avukatlarından Ali Rıza Dizdar, kapatılan Özel Yetkili Mahkemeler tarafından yürütülen KCK dosyasının ‘Anayasaya aykırılık’ nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne gittiğini ve Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak sonucun bu davayı etkileyeceğini hatırlattı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen KCK Davası dosyasını 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nden istedi.
Mahkeme incelemesinin ardından dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilip gönderilmeyeceğine karar verecek. Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ise 13 Ocak 2015’de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!