Burası dağ başı değil kimse hakem odası basamaz!

Güncelleme Tarihi:

Burası dağ başı değil kimse hakem odası basamaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 00:09

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ bastırdı TFF Başkanı Demirören güne damga vuran bu açıklamayı yaptı.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım’ın ‘Gerekirse hakem odası da basırım’ açıklaması için Demirören “Yöneticiler haklı olsa bile koridora inmemeli. ‘Basarız’ diyen herkesi kınıyoruz” diye konuştu.


TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım’ın Beşiktaş derbisi öncesinde yaptığı ‘Gerekirse hakem odası da basarım’ sözlerine tepki göstererek “TFF’nin olduğu yerde kimse bir yeri basamaz” dedi.
Dün yapılan ve Fenerbahçe hariç bütün kulüplerin katıldığı Kulüpler Birliği Toplantısı’na MHK Başkanı Zekeriya Alp’le birlikte katılan Demirören “Her yönetici haklı olursa aşağıya inebilir. İnmemesi lazım ama inene bile ‘bastı’ denilen bir ülkede bu işleri çözemeyiz ‘Basarız’ diyen herkesi kınıyoruz. Hakem hataları çok oluyor. Hatalar elbette olacaktır ama biz de bunları düzeltmek için varız. Herkes iğneyi kendine batırmalıdır” ifadelerini kullandı.

MALİ SIKINTILAR ÇÖZÜLMEZSE...

Haberin Devamı

TÜRK futbolunda istenilen seviyede olmadığına değinen TFF Başkanı Yıldırım Demirören “Futbolda sürekli ve sadece kavga hali olursa futbol ileri değil geri gider. Bu arada TFF’nin olduğu, Türk Bayrağı’nın dalgalandığı yerde ‘Hakem odası basarız’ diyen herkesi kınıyoruz. Burası Türkiye, burası dağ başı değil. Buna hep beraber sahip çıkmalıyız. Kişiler değil kulüpler kalıcı” açıklamalarını yaptı.
Kulüplerin yaşadığı mali sıkıntılara da değinen TFF Başkanı “Bu toplantı bizler için çok faydalı oldu. Şunu da eklemek gerekir, eğer kulüplerimiz mali sıkıntıları çözmezse ileride onları büyük tehlikeler bekler. Kulüpler de bu sebeple önlemlerini ona göre almalılar” diye konuştu.

MHK’ye güveniyoruz

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, 17 kulübün de Merkez Hakem Kurulu’na inandığını söyledi.

KULÜPLER Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe’nin temsilci yollamadığı toplantı sonrasında hakemlerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Hakem hataları konusunda MHK başkanı ve TFF başkanının görüşlerini alalım istedik ve fikir alışverişinde bulunduk. Kulüplerin tamamı MHK’ya ve federasyona inanıyor, güveniyor. Ayrıca 17 kulüp, hakem odası basma ve tehdit olayının da kınanmasına karar verdik” diye konuştu.

AÇIKLAMANIN PERDE ARKASI

GÜMÜŞDAĞ AĞIRLIĞINI KOYDU

Haberin Devamı

KULÜPLER Birliği toplantısında, dernek başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘Gerekirse hakem odası da basarım’ sözlerinden çok rahatsız olduğunu belirtip “Diğer kulüpler de rahatsız. Biz bu rahatsızlığımızı dile getiren ve bu sözleri kınayan bir açıklama yapacağız” dedi. Bunun üstüne bazı kulüp başkanları da Yıldırım Demirören’in de bir tepki vermesi gerektiğini belirtti ve o sert açıklama geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!