Yıldızlar gelmeye devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Yıldızlar gelmeye devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 23:51

Turkish Airlines Open Golf Turnuvasını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünyanın en iyilerinin yarıştığı dev organizasyonların devamının geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle Antalya’nın Belek beldesinde yapılan Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası’nı ziyaret etti. Standları gezen, simülatöre binen Bakan Kılıç, dünyanın en iyi golf oyuncularının yarıştığı turnuvaya evsahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Bakan Kılıç, “Sporcularımızın kariyer sahibi olması için uluslar arası müsabakalara katılmasını sağlıyoruz. Bu organizasyonların Türkiye’de gerçekleşmesi ile bir çok tanınmış kişiyi buraya çektiğimizi düşünüyoruz. Ünlü sporcular Türkiye’ye gelmeye devam edecek ve gençlerin ilgisi de daha da artacaktır” dedi.

ÖRNEK ŞEHİR AĞRI

Golfün belli bir gruba ait spor dalı olarak tanındığını da ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
“Türkiye’de birçok lisanslı sporcu var. Bunların büyük çoğunluğu Ağrı şehrinden geliyor. Burası tarihi bir ilimiz. Geleneksel, tarımsal olarak faaliyetlerin gerçekleştirildiği, biraz da ekonomik faaliyetlerin yürütüldüğü il olarak tanınır. Ama onlar golf de tanınıyor. Türkiye’de en fazla lisanslı golf oyuncusunun Ağrı’da olduğunu biliyoruz.”

RYDER KUPASı’nda geri adım yok

Haberin Devamı

Türkiye’de yapılması planlanan Ryder Kupası ile ilgili çelişkili fikirlerin ortaya atıldığı yönündeki bir soruya da açıklık getiren Bakan Kılıç, “Kısıtlamamıza dair bir soru işareti yok. Bu konuda, hükümetin destekleyebileceği hususlar olabilir. 2024’de yapılacak olan Ryder Kupası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu yarışta hiçbir şey bizi durduramayacak. Bu amaca ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu konuda, geri adım atmayacağız ve bu yarışa gireceğiz” şeklinde konuştu.

Hedef yaşayan stadyumlar

Bakan Kılıç, konuşmasında stat inşaatları ile ilgili olarak, “Şu an inşa edilen futbol stadyumları sadece futbol stadyumları değil. Başka spor faaliyetleri de olabilir. O stadyumda sportif ticari faaliyetler yapabilirsiniz. Kulüplerin idari binaları da yapılabilir. Biz stadyumların yaşamasını istiyoruz. Sadece 15 günde bir maç oynanmasını istemiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!