Zehre karşı TBMM devrede

Güncelleme Tarihi:

Zehre karşı TBMM devrede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 01:01

Türkiye’de kullanımı giderek artan uyuşturucu maddelerle mücadele için TBMM de kolları sıvadı. 81 ilin valisiyle görüşülüp düzenlenecek çalıştayda sporcu ve sanatçılardan da destek istenecek.

Haberin Devamı

SON günlerde kamuoyunun gündeminde sıkça tartışılan uyuşturucularla mücadeleye Meclis de el attı. Mücadele yol haritasını belirlemek için önce 81 ilin vali yardımcısı ile bir araya gelinecek, ardından da 28-29 Kasım tarihlerinde çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya, uyuşturucu ile mücadelede destek sağlanması amacıyla sporcular, sanatçılar, muhtarlar, akademisyenler de çağrılacak. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Meclis’in uyuşturucuyla mücadeleye karşı yapacaklarıyla ilgili bilgi verdi. Bir eylem planı taslağının da hazırlandığını anlatan Ünüvar, çalıştaydan sonra açıklanacak planda, aile hekimlerinin devreye girmesi, narkotimlerin kurulması gibi adımların bulunduğunu kaydetti.

8 BAKANLIK ‘GÖREVE’

Ünüvar, eylem planı açıklanmadan önce, 18-19 Kasım’da Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın müsteşar yardımcılarının bir toplantı yapacağını söyledi. Bu toplantıda şimdiye kadar incelenen ülke örneklerinin tartışılacağını anlatan Ünüvar, örneğin madde mahkemeleri ile danışma hatları konusunda ABD ve İngiltere’nin iyi örnekler olduğunu, bu örneklerin tartışılacağını belirtti.

İKİNCİ ADIM ÇALIŞTAY

Bu toplantının ardından 28-29 Kasım arasında açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapacağı bir çalıştay düzenleneceğini söyleyen Ünüvar, 15 ayrı masada uyuşturucu ile ilgili çalışmaların ele alınacağını ifade etti. Ünüvar, çalıştay için spor ve sanatçıların kamuoyunda önemli güçleri olduğunu, bu güçten yararlanmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı


Topluma entegrasyon sağlanacak

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, uyuşturucuyla mücadele eylem planının, eğitim, farkındalık, tedavi ve rehabilitasyon olmak üzere dört ana başlığı olacağını bildirdi. Eğitim başlığı altında öğrenci, öğretmen ve velilerin işin içine dahil edileceğini, farkındalık başlığı altında eğitim çalışmaları yapılacağını söyleyen Ünüvar, tedavi başlığı altında ise aile hekimlerinin de etkin olmasının planlandığını söyledi. AMATEM’lerde psikiyatristlerin çalışması için teşvik edileceğini kaydeden Ünüvar, rehabilitasyon boyutunda da tedavi görmüş kişilerin topluma entegrasyonu, iş bulması ve aile kurmasına ilişkin tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!