'Mükemmel kapitalizme doğru'

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel kapitalizme doğru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 17:54

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ikinci gününde, dünyanın en "zeki" insanlarından biri olarak kabul edilen ünlü fizikçi Dr. Michio Kaku, bir konuşma yaparak, teknolojik gelişmeler sonucunda 'mükemmel kapitalizm'e doğru gidildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Turkcell Teknoloji Zirvesi'ne iki gün boyunca toplam 12 bin kişi katıldı. Teknoloji Zirvesi'nin ikinci gününde, dünyanın en zeki insanlarından biri olarak kabul edilen ünlü fizikçi Dr. Michio Kaku bir konuşma yaptı. "Mükemmel kapitalizme doğru gidiyoruz" diyen Kaku, "Bir fizikçiden neden gelecek hakkında konuşması istenir? Çünkü biz transistörü keşfettik; lazeri, televizyonu, radyoyu, radarı keşfettik. X-Ray cihazını, MRI cihazını, uzay programını ve GPS sistemini biz yaptık" dedi.

Kaku, 20. Yüzyıl'ı fizikçilerin keşfettiği ifade ederek, "21. Yüzyıl'ı da keşfetmeye devam ediyor. Zenginlik bilim ve teknolojiden geliyor. Her 80 yılda bir yeni bir inovasyon dalgası oluştuğunu görüyoruz. İlk dalga buhar makinasının icadıydı. İkinci dalga, elektrik ve otomobil ile geldi. Üçüncüsü ileri teknolojiydi; bilgisayarlar, uydular, lazerler, telekomünikasyon ve internet, sürdürülebilir olmayan bir zenginlik yarattı. Peki dördüncü dalga ne olacak? Biyoteknoloji, yapay zekâ ve nano-teknolojinin gelişmesiyle tüm endüstrilerin tek tek dijitalleşeceğini söyleyebiliriz" dedi.

Haberin Devamı

"GELECEĞİN KAZANANI TÜKETİCİ OLACAK"
Dr. Michio Kaku, tüm bunların sonucunda 'mükemmel kapitalizm'e doğru gidildiğini vurgulayarak, "Kapitalizm, malın fiyatını arz-talep dengesine bağlı olarak belirler. Bu durumda kandırılıp kandırılmadığınızı, kâr marjını, o ürünün gerçekten o kadar edip etmediğini bilemezsiniz. Oysa teknolojinin yardımıyla, cep telefonumuzda bütün bu bilgileri, insanların o ürün hakkında ne dediğini, en uygun fiyatı bulup bulmadığınızı öğrenebilirsiniz. Yani geleceğin kazananı tüketici olacak. Ticari kapitalizmden entelektüel kapitalizme doğru gidiyoruz. Kazanan, uluslar, entelektüel kapitalizmi doğru kavrayanlar olacak. Bu durumda kazanan inovasyoncular, hayal kuranlar, bilimi ve teknolojiyi doğru kullananlar olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv Dr. Kaku'ya teşekkür plaketi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!