Bakan Canikli, o şirketler ile ilgili konuştu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Canikli, o şirketler ile ilgili konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 16:50

Mersin'deki et kaçakçılığına adı karıştığı iddia edilen şirketlere ilişkin Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, söz konusu şirketlerden birinin geçtiğimiz yıl kurulduğunu hatırlatarak, kaçakçılık amacı ile kurulan şirketlerin kısa bir süre sonra kapatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Canikli, o şirketler ile ilgili konuştu
Bakan Canikli'nin geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklama ile gündeme gelen et kaçakçılığı tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Mersin Cumhuruyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 19 kişinin ifadesi alındı, bir kişi tutuklandı. Hürriyet, kaçakçılık soruşturmasına adı karıştığı iddia edilen şirketlerin listesini önceki gün yayınladı. Bakan Canikli listede yer alan şirketler ile ilgili, Hürriyet'in sorusu üzerine, kaçakçılık amacı ile kurulan şirketlerin bir süre sonra kapatıldığına işaret etti.

Canikli, kaçakçılık amacıyla kurulan firmaların dikkat çekmemek adına farklı yöntemler kullandıklarının bildiklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Bakan Canikli, o şirketler ile ilgili konuştu
KAÇAK ETİN ARKASINDAN ‘YENİ KURULAN’ ŞİRKETLER ÇIKTI

AKARYAKIT ANTREPOLARI KAPATILACAK MI?

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakanı Canikli akaryakıt antrepolarının kaldırılma söylentilerine yönelik, “Henüz daha nihai kararımızı vermedik ama işlenmiş petrolün transferinde antrepo rejimine sokulmaması konusunda ciddi bir kanaatimiz oluşmaya başladı” dedi

Bakan Canikli, o şirketler ile ilgili konuştu
.

Toplantının basına kapalı kısmında tüm ihracat sektörlerinin sorunlarını masaya yatırdıklarından bahseden Canikli, ihracat işlemlerinde bekleme konusunun ve gümrüklerde yaşanan bekleme sorunlarının öncelikli sorunların başında geldiğini söyledi.

Mersin Gümrüğü'ndeki kırmızı et operasyonuyla ilgili son gelişmelerin sorulduğu Canikli şunları söyledi:
“Şu an konu yargıda devam ediyor, idari olarak da bizim bu olayla bağlantılı olabilecek benzer olayların ortaya çıkarılması için çalışmalarımız devam ediyor. İsim bazında bir değerlendirme yapmak doğru değil ama bazen bir olayın çözülmesi başka benzeri olayların çözülmesinin de önünü açar. O imkan var mı o boyutu da değerlendiriyoruz. İşin vergi boyutuyla ilgili de Maliye Bakanlığı’na intikal ettiriyoruz, onlar da gerekli çalışmayı yapacaklar. Kırmızı et benzeri içeriye girme ihtimali olan alanları da yakından takip ediyoruz.“

Haberin Devamı

DENETİMLER ARTIRILDI

Yaşananlardan sonra denetimlerin artırılıp artırılmayacağı sorusunu Canikli, “Özellikle gümrüklerde denetim ağırlığının hiç bir şekilde azaltılması söz konusu olamaz, bu bizim içinde bizden öncekiler içinde geçerli. 2003’den itibaren teknolojik araçların daha çok devreye alınması denetimleri daha da sağlamlaştırdı, biz şu an teknolojinin imkanlarını daha çok aktarma çabası ile meşgulüz” yanıtını verdi.

Bakan Canikli, akaryakıt antrepolarının kaldırılma söylentilerinin hatırlatılması üzerine, “Bu konu, işlenmiş petrol ithalatı ile ilgili. Henüz daha nihai kararımızı vermedik ama işlenmiş petrolün transferinde antrepo rejimine sokulmaması konusunda ciddi bir kanaatimiz oluşmaya başladı, önümüzdeki günlerde net kararı vereceğiz” bilgisini verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!