Eroin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Eroin isyanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 01:03

Altındağ Gültepe’de penisilin içerikli ilaç aldıktan sonra eroin kullandığı iddia edilen 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Olayın ardından uyuşturucu satıcılarına tepki gösteren mahalleli ise sokağa dökülürken emniyet ekipleri, Kale Mahallesi’ne helikopter destekli uyuşturucu operasyonu düzenledi.

Haberin Devamı

Altındağ’a bağlı Gültepe Mahallesi’nde yaşayan 19 yaşındaki Muhammed Mustafa Duru adlı gencin cansız bedeni önceki akşam Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nin yanında bulundu. Duru’nun, penisilin içerikli ilacın ardından eroin kullanması nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Yaşanan olayın ardından sokağa dökülen vatandaşlar uyuşturucu satıcılarına tepki gösterirken, mahallenin küçük çocukları savcının gelmesi için bekletilen Duru’nun cansız bedeni etrafında olan bitenden habersiz oyun oynamaya devam etti.

‘SATICILARI GÖSTEREYİM’

Eroin kullanımı nedeniyle yaşanan ölümlere isyan eden vatandaşlar, “Bu mahallede çok sayıda çocuk ölüyor. Kimsenin ruhu duymuyor. Burası yıkılsın, yerle bir edilsin. Uyuşturucu satanları yetkililer bizden daha iyi biliyor, niye gidip almıyorlar? Bak şu üç ev komple satıyor. Teker teker göstereyim o satanları size. Geçen de orada öldü çocuk. Burada kaç tane çocuk öldü. Yeter artık. Daha kaç tane çocuk ölecek. Karşı mahallenin hepsi eroin ve sentetik uyuşturucu (bonzai) satıyor. Korkumuzdan devlete haber veremiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HELİKOPTERLİ OPERASYON

Önceki gece yaşanan ölümünün ardından dün sabah saatlerinde Altındağ Kale Mahallesi’ne helikopter ve özel harekat desteği ile narkotik operasyonu düzenleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bonzai ve çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirdi. Operasyonda, mahallenin etrafı ablukaya alınırken, önceden belirlenen adreslere baskın yapıldı. Çok sayıda iş yeri ve evde narkotik madde araması yapıldı. Çatı araları ve duvar diplerinde poşet ve sigara paketlerine sarılı uyuşturucu maddeler bulundu. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

BAŞKA AİLELER YAŞAMASIN

Mustafa’nın babası emekli polis memuru İrfan Duru, “Artık bu illetin sonu kurulmalı. Ben mücadelemi ettim ancak kazanamadım. Devlet çözümün AMATEM’lerde olmadığını biliyor. Kaç defa denedik, olmadı. İlaçla tedavi mümkün olmuyor. Başka Mustafa’lar ölmesin. Başka kimsenin canı yanmasın. Hep beraber bu işin üstesinden gelecek adımlar atılsın. Oğlumu Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları Ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu’na (UBAM) yatırmak için gün almıştım. Onların bütün çabasına rağmen UBAM’a yatmak için birkaç gün istedi benden. Ancak o sürede oğlumu kaybettik” dedi.

Haberin Devamı

10 BİN BAŞVURU VAR

Genç yaşta yaşama veda eden Duru ile ilgili açıklama yapan UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, “Mustafa’yı uzun süre yanımıza almak için uğraştık ancak çabalarımız sonuç vermedi. 15 kişilik merkezimize 10 bin kişilik başvuru var. Elimizden tutulması için daha kaç can yanmalı. Ayrıca Mustafa kardeşimizde aldığı ilaç ve üzerine kullandığı eroinin etkileşime girdiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!