Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan bedelli açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazdan bedelli açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 17:03

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşmelerinde tartışma çıktı. CHP'li ve MHP'li milletvekilleri komisyonu terk etti.

Haberin Devamı

Yılmaz "Genelkurmay'dan görüşleri aldık, son kararı Başbakan verecek" dedi.

AK PARTİLİ VEKİL: ÇOK SAYIDA GENCİN BEKLENTİSİ VAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşmelerinde söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bedelli askerlik konusunda çok sayıda gencin beklenti içinde olduğunu, ancak bu konuda yapılan açıklamaların yetersiz kaldığını belirtti. Tatmin edici bir açıklamaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Koçer, bedelli askerlikten ümidini keserse askere gitmek isteyen gençlerin olduğunu söyledi.

HDP'Lİ ZOZANİ: ZORUNLU ASKERLİĞE SON VERİLSİN

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani zorunlu askerlik sistemine son verilmesinin, gerekirse bunun için profesyonel orduya geçilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

TBMM'DE GÜNEYDOĞU TARTIŞMASI

MİLLİ SAVUNMA BAKANI "GÜNEYDOĞU'DA YAŞANANLAR, ORALARA GİDEMEYEN CHP VE MHP'NİN SUÇU" DEDİ CHP VE MHP'Lİ VEKİLLER, KOMİSYONU TERKETTİ

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde, tartışma çıktı. Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakan İsmet Yılmaz'ın "güneydoğu'da yaşananlar, oralara gidemeyen CHP ve MHP'nin suçu" mesajı verince, tartışma çıktı. Komisyonun CHP ve MHP'li üyeleri toplantıyı terketti.
Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin ele alındığı, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki toplantıda gerginliğin ilk işareti, CHP İzmir Milletvekili Altun Çıray'ın Bakan Yılmaz'a yönelttiği iki soru ile geldi.
Çıray, 30 Ağustos resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in "çözüm süreci haritasını bilmiyorum" ve "MİT ve diğer ilgili birimlerden bize paralel yapı ile ilgili liste gelmedi" mesajlarını hatırlatarak, MSB Bakanı Yılmaz'a "eğer çözüm süreci haritasını Genelkurmay Başkanı bile bilmiyorsa, bunun bir devlet politikası olmadığı ortaya çıkmaz mı?" sorusunu yöneltti. Genelkurmay Başkanı'nın "MİT'ten bize paralel bilgisi gelmedi" sözleri konusunda da açıklama istedi.

BAKAN YILMAZ: "GENEL KURMAY BAŞKANI ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİLMİYOR. BİLMEDİĞİ, O SIRADA GÜNDEME GELEN KANUNUN AYRINTILARI OLABİLİR"

Haberin Devamı

Bakan Yılmaz ise, Genelkurmay Kurmay Başkanı'nın Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında hazır bulunduğunu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile haftalık görüşmeler yaptığını, dolayısıyla çözüm süreci konusunda bilgi sahibi olmamasının sözkonusu olmayacağını söyledi. Yılmaz, Genelkurmay Başkanı'nın "bilgi sahibi değilim" dediğinin konunun ise, çözüm süreci değil, o dönemde gündeme gelen ilgili kanunun ayrıntıları olabileceğini söyledi.

BAKAN "CHP VE MHP SUÇLU" DEYİNCE...

Ardından komisyon toplantısında Güneydoğu'da son dönemde artan gerginlik gündeme geldi. Bakan Yılmaz'ın muhalefetten gelen eleştirilere karşılık, "CHP ve MHP güneydoğu'da hiç yok. Siz Güneydoğu'ya gidemiyorsunuz, o nedenle bu olaylar yaşanıyor. Yaşananların müsebbibi Güneydoğu'ya gidemeyen CHP ve MHP'dir" mesajı verince, toplantıda gerginlik arttı.

CHP ve MHP'li vekiller Bakan Yılmaz'ın bu sözlerine *eğer oraya gidemiyorsak, bunun sorumlusu Türkiye'nin hertarafında güvenliği sağlayamayan hükümettir" eleştirisini getirdiler.

AK partili vekillerin müdahalesiyl tartışma büyüyünce de CHP ve MHP'li vekiller komisyon toplantısını terk ettiler.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!