Başkent otoparklarında fahiş fiyat tartışması

Güncelleme Tarihi:

Başkent otoparklarında fahiş fiyat tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 01:03

Ankara’daki otoparkların 55 kuruşa kiralandığını, yaralrlanmak için 5 TL ödeyen belediyenin zarara uğratıldığını iddia eden CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek arasında tartışma yaşadı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu arasında otopark tartışması başladı. Erdoğdu, Ankara’daki otoparkların 55 kuruştan üçüncü şahıslara kiralandığını ve 5 TL gibi fahiş fiyat alınarak vatandaşın zarara uğratıldığını öne sürdü. Gökçek ise, Erdoğdu’yu yalanlayarak, dava açacağını açıkladı.
Erdoğdu, önceki gün Twitter hesabı üzerinden, “Gökçek otoparkları 25 yıllığına kiraladın mı? Bu kiralamalarda 55 kuruştan başlayan fiyatlarla verdin mi?” diye sorunca, Gökçek de, “Hesap soracağım senden hesap. İftiralarını yanına kâr bırakan Gökçek namerttir” cevabını verdi. Erdoğdu’nun iddialarını yalanlayan Gökçek, otopark işletmecilerinin araç başına 63 kuruş kazandığını, Büyükşehir’e ve şirketi olan ANFA’ya da toplam 2 lira kaldığını açıkladı.

Haberin Devamı

2 MİLYAR TL ZARAR İDDİASI

Otopark tartışmasının Twitter’da büyümesinin ardından Ankara Hürriyet’e konuşan CHP’li Erdoğdu, “Bir tablo koymuş oraya ‘5 TL’ diyor. Bir otoparkta bir aracın maliyetini koymuş ve bütün giderlerini de içine giydirmiş. Bir otoparkta sadece bir araç mı park eder” ifadeleriyle Gökçek’i eleştirdi ve şöyle devam etti:
“Gökçek, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na aykırı olarak, Ankara’nın bütün otoparklarını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihalelerde truva atı olarak kullandığı ANFA’ya devretmiş, ANFA’da çok düşük fiyatlarla üçüncü şahıslara devretmiştir. Bu ihaleler sonucunda araç başına günlük 55 kuruştan olmak üzere çok düşük bedellerle, otoparklar devredilmiştir. Ankara halkı yaklaşık 2 milyar lira zarar etmiştir.”

GÖKÇEK’İN TABLOSU

Başkan Gökçek, Erdoğdu’nun iddiaları üzerine, Twitter üzerinden paylaştığı tabloda şu rakamları açıkladı:

Başkent otoparklarında fahiş fiyat tartışması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!