17 kulüp Aziz Yıldırım'a karşı birleşti: "Burası dağ başı değil"

Güncelleme Tarihi:

17 kulüp Aziz Yıldırıma karşı birleşti: Burası dağ başı değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 16:00

Kulüpler Birliği'ne üye 18 kulübün 17'si, "Gerekirse hakem odası basarım" diyen Fenebahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı kınadı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de kınama kararına destek verdi ve, "Burası dağ başı değil" dedi.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak kritik ziyaret öncesinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'le İstanbul'da bir araya geldi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in de katıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantıda yer alan 17 kulübün, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemlerle ilgili sözlerini kınadığını bildirdi. Toplantının ardından ilk açıklamayı yapan Gümüşdağ, şunları söyledi:

17 kulüp Aziz Yıldırıma karşı birleşti: Burası dağ başı değil

"BÜTÜN KULÜPLER FEDERASYONA İNANIYOR"

"İki konu üzerinde özellikle durduk. Bunlardan biri hakem hataları, diğeri e-bilet ve pasolig üzerine yapılan aksaklıklardı. Her ikisi de üzerinde durmamız gereken konulardı. Özellikle hakem hataları konusunda TFF Başkanımız Yıldırım demirören'le MHK Başkanı Zekeriya Alp'a görüşlerimizi aktardık, bazı isteklerimizi dile getirdik. Kulüplerin başkanları olarak, Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve TFF'ye inanıyor ve güveniyoruz. Bazı eksikleklerin olduğunu onlar da kabul ediyor, görüyorlar. İyileşme süreciyle ilgili kararlar aldık" dedi.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM: GEREKİRSE HAKEM ODASI BASARIM

"HAKEM ODASI BASMA AÇIKLAMASINI ORTAK KINADIK"
Passolig ve e-bilet konularındaki bütün kulüp başkanlarının beklentilerini dile getirdiğini kaydeden Gümüşdağ, Süper Lig'deki kulüplerden 17'sinin başkanının burada olması önemli. Gerek 17 kulüp başkanı gerekse de TFF başkanı Yıldırım Demirören ile, hakem odası basma tehdidinin kınanmasına karar verdik" diye konuştu.

DEMİRÖREN: TFF'NİN OLDUĞU YERDE KİMSE BİR YERİ BASAMAZ
Göksel Gümüşdağ'dan sonra söz alan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım'ı eleştirerek, "Türk federasyonunun olduğu yerde kimse bir yeri basamaz. Koridora inmemek gerekir ama inilmesine 'basıldı' denilmesini kınıyorum" dedi.
Türk futbolunun iyi bir noktada olmadığını da belirten Demirören, "Türk futbolunun problemleri çok ve bunlardan en büyüğü de hakem hataları. hatalar olacaktır ama biz de hataları düzeltmek için gerekeni yapacağız. Futbolunun bugününü değil, ilerisini tartışmak zorundayız. İyi niyetli çözümler yaratmak zorundayız. Türk futbolu istenilen düzeyde değil. Artık herkes gerçekleri görmek zorunda.
Kişiler değil, kulüpler kalıcı. Bizlerin hatalarında camialar yara alıyor. Ayrıca kulüplerimiz mali akışlarını düzeltmezse, çok büyük sorunlar bizleri bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!