İttirmeli iş güvenliği

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son dönemlerde ardı ardına yaşanan iş kazaları nedeniyle hazırladıkları ‘yeni iş güvenliği paketini’ önceki gün açıkladı.

Haberin Devamı

İttirmeli iş güvenliği

Paketteki en dikkat çeken maddelerden biri şuydu:
‘Ölümlü iş kazası yaşanan işyerlerinde işverenin primi artacak, kamu ihalelerinden men gündeme gelecek.’

* * *

Yeni iş güvenliği paketinin konuşulduğu gün okurumuz Mehmet Gürer’den gelen fotoğraf ise ‘iş güvenliği’ konusunda Türkiye’nin de bir fotoğrafıydı aslında.

* * *

Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapan taşeron firmada çalışan ve asıl işleri peyzaj olan kadınlar, Anadolu Bulvarı’nda arıza yapan servis araçlarını yoğun trafikte itmeye çalışıyor.
O fotoğrafın öyküsünü okur Mehmet Gürer iletişinde şöyle aktarıyor:

TAŞERON MU SUÇLU BÜYÜKŞEHİR Mİ

“Anadolu Bulvarı’nda trafik çok yoğun bir şekilde akıyor. Her sabah erkenden bulvarın etrafında ağaçlandırma ve çiçeklendirme için çalışmaya gelen taşeron işçilerin, külüstür servis aracı yolda kalmış. İşçiler aracı ittiriyorlar. Yani insan gibi binilebilecek servis araçları yok.
* Yağmur, çamur demeden soğukta çiçek dikmek için gündelikle burada çalışan işçilerin acaba bu trafikte hızla gelen araçların arasında araç ittirmesi uygun mu?
* Bu işçiler bir kazaya kurban gitseler acaba sonuç ne olur ?
* Meydana gelebilecek bir kazanın neticesine acaba kim katlanacak?
* Taşeron mu? Büyükşehir Belediyesi mi?

Haberin Devamı

RÖGAR KAPAĞI HIRSIZLARI

Ankara’nın bağları, meşhurdur rögarları. Hatta rögardan daha meşhuru da var: ‘Rögar kapağı hırsızları.’
Kentte son dönemlerde rögar kapağı ve mazgal hırsızlıkları arttı. Okurlardan da bu konuda çok sayıda ileti geliyor. O iletilerden biri de okur Okur Ateş Zoral’a ait:

TRAJİKOMİK ÖNLEMLER

İttirmeli iş güvenliği

“Keçiören Ayvalı Mahallesi’ne bağlı birçok sokağa (1., 204. ve 205.) bir gece yarısı dadanan hırsızlar, rögar kapaklarını çalıp götürdüler. Rögarların büyük bir faciaya sebebiyet vermemesi amacıyla alınmaya çalışan önlemler ise trajikomik. Halen yeni bir kapak takılmamış olması da tehlikeli. Yetkililer; bir çocuğun, yaşlının, görme engellinin düşmesini ya da bir aracın kötü bir kaza yapmasını mı bekliyor? Artık rögar kapaklarına ve hırsızlıklarına kalıcı çözüm bulunmalı.”

Haberin Devamı

İnşaat tahribatı

Konutkent Mahallesi Konut-1 Çarşısı önünden başlayıp, Yaşamkent’e giden istikametteki 2983. Cadde üzerinde, inşaatlar nedeniyle birçok yer kazıldı. Tahrip edilen yollar araçlara zarar verirken, inşaat çalışmaları çevreye toz yağmasına neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi ‘Mavi Masa’ya 3-4 kez telefon ile başvurulmasına karşın, çukurlara sadece kum tarzı maddelerle dolgu yapılmış olup, yollar kısa sürede resimdeki haline dönmektedirler.
Bedri SİVRİKAYA

‘Ortak banka’ kartımı yuttu

Cebeci’de, ‘ortak banka’ logosunu gördüğüm bir bankamatikten işlem yapmak isterken bir anlık dalgınlıkla kart şifremi yanlış girdim.
İkinci bir şansım olmadan bankamatik kartımı yuttu. Bankaya girip nüfus cüzdanımı göstererek durumu izah ettim. Kartın başka bir bankaya ait olduğu için imha edileceğini söylediler. Şimdi:
* Ortak bankamatikler için TV’lerde, bilboardlarda reklam yapan bankalar neden böylesine bir durumda vatandaşı sıkıntıya sokuyorsunuz?
* BDDK’nın bu küçük görünen sorunla ilgili bir çözüm bulması gerekir.
Umut ÖZKAN

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Ankara’da, toplu taşıma araçlarında 65 yaş kartına sahip kişileri teşhir eden ‘65 yaş’ anonsundan fevkalade rahatsız oluyoruz. Tüm yolcular dönüp size bakıyor. Kendinizi hem teşhir edilmiş hem de sanki hakkınız olmayan bir şeyi kullanmış gibi hissediyorsunuz.
S.Ö.

* Yenimahalle Şentepe’de, Akgüvercin Sokak ile 791. Sokak’ın kesiştiği yerdeki parkın lambaları aylardır yanmıyor. Üstelik bu parkta akşama doğru başıboş köpekler dolaşıp, sabaha kadar yoldan geçen araçlara ve yayalara saldırıyor. Yetkililer lütfen tedbir alsınlar.
Dr. Aziz GÖKÇE

Yazarın Tüm Yazıları