152 bin 672 öğrenciye takviye

Güncelleme Tarihi:

152 bin 672 öğrenciye takviye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 01:16

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen takviye kurslarına Başkent’te kayıt yaptıran 152 bin 672 öğrenci, 5 bin 69 okulda kurslara başladı. Ankara’da kurslar için 3 bin 432 öğretmen görevlendirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 2015 yılının eylül ayında dershanelerin kapatılması ile oluşacak boşluğu önlemek için uygulamaya konan takviye kursları büyük ilgi gördü. 20 Ekim itibarıyla başlayan takviye ve yetiştirme kurslarına Ankara’da 152 bin 672 öğrenci kayıt yaptırdı. Çankaya Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Orkun Yeşilova, kursların başlamasının okula yönelik büyük talep oluştuğunu belirten Yeşilova şunları söyledi:
“Kurslarda öğrenciler çok hızlı mesafe alabiliyor. Özellikle Almanca ve İngilizce konusunda çok güçlüyüz. Okul çevresinde yaşayan öğrencilerden de kurs talebi alıyoruz ve öğretmen sayımıza göre yeni sınıflar açmayı planlıyoruz.”

ÖĞRETMEN TERCİHİ

Çankaya Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Onur Çiçekverdi ,g eçen hafta başladığı kurslardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiçekverdi, kurs döneminde öğretmenlerinin en baştaki konulardan itibaren derslerini anlattıklarını, başka bir desteğe ihtiyaç duymadıklarını belirterek, “Öğretmen tercihinin bize bırakılması çok iyi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!