Ağaçlar yol kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Ağaçlar yol kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 12:08

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Yolu’nun Kızılay istikametinde yol yapım çalışması başlattı. Yol çalışması için bir gecede 30’a yakın ağacın kesildiği iddia edilirken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Sadece çalılar kesildi” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, yol yapım çalışmasının olduğu bölgeyi fotoğrafladı. Birçok yerde kesilmiş ağaç kökleri göze çarptı. 250 metrelik yol için ağaçların katledildiğini ve kesilen bazı ağaçların köklerinin üzerine asfalt döküldüğünü ileri süren çevre sakinleri, “Çalışmalar başladığında böyle bir şey olacağını tahmin etmiştik. Sabah geldiğimizde ağaçların ortadan kaldırıldığını gördük. Yeşil alanı katledenler, ağaç düşmanıdır” sözleriyle duruma tepki gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, konuyla ilgili açıklama yaparak, çalışmanın İmar Planı’nda yer alan ara yolun açılması için yapıldığını ve bölgede sadece çalıların kesildiğini bildirdi. Açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2013’de hazırladığı İmar Planı çerçevesinde bölgeye ara yol yapılmaktadır. İddia edildiği gibi ağaç kesimi yapılmamış, sadece çalılar kesilmiştir. Ayrıca çalışmalar bittikten sonra yapılacak kaldırım çalışmalarıyla birlikte bölgede yeşil alan oluşturulacak” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!