Şike Davası'nda flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Şike Davasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 11:59

Şike Davası'nda 31 kişi yönünden Yargıtay’ın bozma kararına uyuldu...

Haberin Devamı

Futbolda şike iddialarına ilişkin aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Spor Kulübü eski Asbaşkanı Serdal Adalı ile Giresunspor eski Başkanı Olgun’in de arasında bulunduğu 31 kişi hakkında başlayan yargılamada, mahkeme Yargıtay’ın kısmen bozma kararına uyulmasına oy birliği karar verdi. Bozma kararının ardından mahkeme 31 sanık yönünden Yargıtay kararındaki bozma gerekçelerine ilişkin yargılamaya devam edecek.


PEKER VE ŞENMAN KATILDI
Yargıtay’ın bozma kararının ardından başlayan yargılamanın ilk duruşmasına Olgun Peker ile Türkiye Futbol Federasyonu eski Yöneticisi Haldun Şenman ile ilk yargılamada suçtan zarar gördükleri gerekçesi ile katılma talepleri kabul edilen Trabzon Spor Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun avukatları katıldı. Diğer 29 sanık ise gelmedi. Peker, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde endeskopi yaptıracağını belirterek mahkemeden izin alarak duruşmadan ayrıldı.

Kimlik tespiti yapılan sanıklardan Olgun Peker ticaretle uğraştığını aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu söyledi. TFF eski yöneticisi Haldun Şenman da spor tesisi işlettiğini aylık gelirinin 5 ile 10 bin TL arasında değiştiğini belirtti.


“BOZMAYA UYULSUN”
Yasa değişikliği ile kapatılan İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesince 10 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Olgun Peker ile 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Haldun Şenman Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını istedi.


“DELİLLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN”
Duruşmada hazır bulunan sanık avukatları da bozma kararına uyulmasını talep ederken sanıklardan İbrahim Akın’ın avukatı Hakkı Kurtuluş, bozma kararına uyulmasının ardından yapılacak yargılamada delillerin yeniden değerlendirilmesini talep etti.


Haberin Devamı

YENİDEN YARGILANMAYI TALEP ETMİŞTİ
Şike davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay'ın onama kararının ardından cezaevine girmesi gündeme gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 6 kişinin avukatları aracılığı mahkemeye başvurarak yeniden yargılama talebinde bulunmuştu. Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 6 kişinin talebini kabul etmesi ile yeniden yargılama süreci başlatılmış, infaz işlemleri de durdurulmuştu.



“HUKUKA AYKIRI DELİLLER ÇIKARTILSIN”
Şekip Mosturoğlu’nun avukatı Naim Karakaya ise şunları söyledi: TMK 10’la yetkili mahkemelerin kaldırılmasına bu mahkemelerin adil yargılama yapmadıkları gerekçe gösterilmiştir. Yine yasada yapılan değişiklikle örgüt suçları dinleme gerekçesi olmaktan çıkarıldı. Bu nedenle hukuka aykırı delillerin dosyadan çıkartılması, bu davanın delillerinin yeniden ortaya konularak yeniden değerlendirilmesi gerekir.”


“YENİDEN YARGILAMA DAVASI İLE BİRLEŞTİRİLSİN”
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı da arasında bulunduğu 6 kişi hakkındaki yeniden yargılama davasının bekletici mesele yapılması gerektiğini savunan avukat Karakaya, bozma kararının ardından 31 kişi yönünden yeniden ele alınan dava ile Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişi hakkındaki yeniden yargılama davası ile birleştirilmesini istedi.


Haberin Devamı

İTİRAZLA KESİNLEŞTİ
Özel yetkili ve TMK 10’la yetkili mahkemelerin kapatılması ile Şike davasının devredildiği İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararının taraflara tebliği ve görüşlerinin sorulması üzerine Trabzonspor Kulübü ile Bucaspor Kulübü bir üst mahkeme olan İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak yeniden yargılanma kararına itiraz etmişti. Trabzonspor ve Bucaspor'un itirazının reddedilmesi ile Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ilişkin karar kesinleşmişti. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 6 kişi ise 13 Ocak 2015'de İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkacak. Haklarında yeniden yargılama kararı verilen 6 kişi "Şike", "Şike yapmak için örgüt kurmak", "Konut dokunulmazlığını ihlal", "Örgüt üyeliği" gibi değişik suçlardan yeniden yargılanacak.



“DAVAYA KATILMAMALARI GEREKİR”
Duruşmada söz alan Trabzon Spor Kulübü avukatı, “Fenerbahçe Spor Kulübü vekillerinin bu davaya katılamayacaklarını belirtmek istiyorum. Aleyhlerinde katılma talebinde bulundukları sanıkların tamamı beraat etmiştir ve beraat kararı da kesinleşmiştir. Bu aşamadan sonra duruşmaya katılamamaları gerektiğini düşünüyoruz. Erdem Konyar hakkında şikeye teşebbüs suçundan verilen bozma kararına uyulmasını talep ediyoruz. Bülent Uygun hakkında verilen Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olmak suçundan verilen beraat kararının bozulmasına ilişkin Yargıtay kararına uyulmasını istiyoruz. 17 sanığın cezalarının ertelenip ertelenmeyeceği tartışmasına ilişkin ise İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin (İlk yargılamayı yapan) kararının doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada direnme kararı verilsin” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu vekili bozma kararına uyulup uyulmamamsı konusuna taktiri mahkemeye bıraktıklarını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği’nin avukatı ise “Trabzonspor yönünden verilen bozma kararına direnilmesini sanıklar yönünden ise bozma kararına uyulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!