Rize'de göçük nedeniyle tünel inşaatı durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Rizede göçük nedeniyle tünel inşaatı durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 11:50

Rize-İkizdere karayolunda göçük meydana gelen tünel inşaatındaki çalışmalar, inceleme nedeniyle durduruldu.

Haberin Devamı

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tünel inşaatındaki göçükte inceleme yapıldı. Bu kapsamda tünel inşaatı durduruldu. Savcılık talimatı ile sorumluların belirlenmesi için görevlendirilen iş güvenliği uzmanı ve inşaat mühendislerinin hazırlayacakları rapor doğrultusunda inceleme tamamlanarak çalışmalarla ilgili karar verilecek.

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç yaptığı açıklamada, göçük nedeniyle çalışmaların sonlandırıldığını söyledi. Maalesef bir kişinin hayatını kaybettiğini, üç kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını belirten Koç, "Sorumluların belirlenmesi için incelemeler devam ediyor, yol yapım çalışması ise durduruldu" dedi.

Öte yandan göçük altından yaralı olarak çıkartılan Birol Tonbul'un hayati tehlikesinin bulunduğu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği bildirildi. Ayağında kırık olan Murat Çom'un tedavisinin Rize Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde sürdüğü, Yusuf Tonbaş'ın ise tedavisinin ardından taburcu edildiği kaydedildi.

'BİR AKRABAMI KAYBETTİM ÇOK ÜZGÜNÜM'

Rize-İkizdere karayolundaki tünel inşaatında meydana gelen göçükten yaralı olarak çıkartılan Mustafa Çom, kaza sırasında yaşadıklarını anlattı.

Rize Devlet Hastanesinde tedavisi süren Çom, gazetecilere, 15-20 gün önce Ordu'nun Ünye ilçesinden çalışmak için Rize'ye geldiklerini söyledi. Dün akşam saatlerinde çalışırken bir anda gürültü duyduklarını belirten Çom, "Nasıl olduğunu bile anlamadık, bir anda göçük altında kaldık. Kaçtık, ayağım taşa geldi, kırıldı. Kısa sürede yardımımıza geldiler. Şükürler olsun ki kazayı ufak sıyrıklarla atlattım, en hafif ben yara aldım. Bir akrabamı kaybettim. Çok üzgünüz" dedi.

Ayağında kırık ve sırtında yara bulunan Mustafa Çom, ameliyata alındı. Öte yandan göçükte hayatını kaybeden Mustafa Çoban'ın cenazesi, Ordu'nun Ünye ilçesine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!