CHP'li Tekin'den AYM'ye çağrı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tekinden AYMye çağrı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 11:31

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'den Anayasa Mahkemesi'ne Cumhurbaşkanlığı Sarayı çağrısı... Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kurulan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin Danıştay kararlarının uygulanmaması üzerine AYM'ye gerek barodan, gerek odalardan çok sayıda başvuruda bulunulduğunu hatırlatan Tekin, "Toplumun vicdanını kanatan bu konuyu bir an önce karara bağlayın" dedi.

Haberin Devamı

CHPli Tekinden AYMye çağrı
Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklama şöyle konuştu;
"Türkiye'de yer yerinden oynuyor. Beş oda başkanı altı ay 15 gün önce bireysel başvuru haklarını kullanarak Anayasa Mahkemesi'ne bu hukuksuzluğu durdurun başvurusunda bulundu. Anayasa Mahkemesi'nden en kısa sürede toplumun vicdanını kanatan bu konuyla ilgili kararını bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi'ni göreve davet ediyoruz."

ANAYASA MAHKEMESİ'NE ÇOK SAYIDA BAŞVURU

Mahkemenin durdurma kararına rağmen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Atatürk Orman Çiftliği'ndeki inşaatlarının devam etmesi üzerine, beş oda başkanı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuşlardı.
Ziraat Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları odası başkanlarının yanısıra, Ankara Barosu da benzer bir başvuruda bulunmuştu.
Anayasa Mahkemesi'ne yine Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatı konusunda çok sayıda avukat da bireysel başvuru yapmıştı.

Haberin Devamı

MAHKEME DURDURMA KARARI VERMİŞTİ

Ankara 5. İdare Mahkemesi, 10 Şubat 2014 tarihli ve 2011-879E sayılı kararıyla, AOÇ'deki inşaatlar için yürütmeyi durdurma kararı vermiş, bu karar ilgili kurumlara resmen tebliğ edilmişti.
Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kararla birlikte AOÇ arazisinde devam eden Yeni Başbakanlık Binası inşaatı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AnkaPark projesi çalışmalarının durdurulması gerektiğini bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!