CHP'de Dersim polemiği

Güncelleme Tarihi:

CHPde Dersim polemiği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 11:17

CHP'de Sezgin Tanrıkulu'nun dün akşam "Dersim'de yaşananlardan CHP adına özür diliyoruz" açıklaması CHP'yi karıştırdı.

Haberin Devamı

CHPde Dersim polemiği
İlk tepki, 2011 yılında "Dersim'de yaşananlar nedeniyle özür diliyoruz" dediği için görevden alınan CHP Diyarbakır eski il Başkanı Muzaffer Değer'den geldi.

Muzaffer Değer "görevden alınan CHP Diyarbakır İl Başkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, kendisinin de Tanrıkulu'nun dün yaptığı açıklamanın bir benzerini 2011'de yaptığını, bu açıklama nedeniyle de İl Başkanlığı görevinden alındığını belirtti. Değer, "Sayın Genel Başkan'dan iade-i itibarımı ve Diyarbakır İl Başkanlığı görevine iademi istiyorum" dedi.

Dersim'de yaşananlardan dolayı özür dileği açıklamayı yaptığı gün, Diyarbakır İl Başkanlığı görevinden alındığını vurgulayan Muzaffer Değer, "Basın Açıklamasını yaptığım gün görevden alındık. yani CHP Diyarbakır il başkanı ve yönetimimiz CHP Genel Merkez tarafından görevden alındık. Aynı şekilde CHP Genel Merkez yöneticimiz Mesut Değer ise görevinden uzaklaştırıldı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun dün "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde" Dersim için CHP adına özür dilediğini söylediğini hatırlatan Muzaffer Değer, "Görevden alınma gerekçemiz Dersim'dir. Bir an evvel iade-i itibarimizin sağlanarak CHP Diyarbakır il başkanı olarak görevlendirilmemizi talep ediyoruz. Sayın CHP Genel Başkanımızın da bu görevlendirmeyi yapacağından kuşkumuz yoktur" dedi.

MUZAFFER DEĞER 2011'DE NE DEMİŞTİ?

Muzaffer Değer, 2011 yılında, "Dersim'de yaşananlar, dersim bölgesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarından ve Dersim halkından özür diliyorum. CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak özür diliyorum. Acılarını paylaşıyorum" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!