Servet Tazegül ve Nur Tatar en iyilerle yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Servet Tazegül ve Nur Tatar en iyilerle yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 11:26

Milli sporcular Servet Tazegül ve Nur Tatar, dünyanın en iyi 16 tekvandocusunun katılımıyla Meksika'da düzenlenecek Grand Prix Finalleri'nde mücadele edecek.

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan 5 Türk sporcu arasında yer alan Tazegül ve Tatar, 2016 Rio'ya katılım için yüksek puan veren Grand Prix Finalleri'nde yarışma hakkı kazandı. Queretaro kentinde, 3-4 Aralık tarihlerinde yapılacak organizasyonda, dünyanın en iyi 8 kadın ile 8 erkek tekvandocusuyla tatamiye çıkacak milli ikili, altın madalya kazanmaları durumunda Rio yolunda önemli bir avantaj yakalayacak. Meksika'da dereceye giremeseler dahi katılım puanı alacak milli tekvandocular, birincilik kürsüsüne çıkmaları durumunda ise hanelerine 80 puan yazdıracak. Avrupa şampiyonluğunun iki katına denk puanı elde etmek için şampiyonaya özel hazırlanacak Tazegül ve Tatar, organizasyondan 15 gün önce gidecekleri Meksika'da çalışmalarını sürdürecekler.


"206 Rio için büyük bir şans yakaladılar"
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin yaptığı açıklamada, Tazegül ve Tatar'ın Grand Prix Finalleri'nde yarışma hakkını elde ederek, 2016 Rio için büyük bir şans yakaladığını söyledi. Milli tekvandocuların, seçilmiş 16 sporcuyla mücadele edeceğine dikkati çeken Şahin, "Türk tekvandosu adım adım olimpiyatlara koşuyor. Sporcularımız Meksika'da en iyi dereceye ulaşmak için gayret edecekler, kendilerinden umutluyuz" dedi.

Şahin, Servet Tazegül ve Nur Tatar'ın yavaş yavaş form tutmaya başladığını belirterek, "2015 sonunda olimpiyata hazır olacaklar. Servet ve Nur'dan her zaman umutluyuz. Grand Prix Finalleri'nde tüm sporcular puan alacak. Ancak ilk üçe girerlerse çok büyük bir avantaj sağlayacaklar. İki tekvandocumuzdan asıl performanslarını 2015'te bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlara 5-6 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti: "Dünya sıralamasında Servet ve Nur dışında da ilk 8'e yakın sporcularımız mevcut. Onlardan da beklentilerimiz var. 2015 yılındaki turnuvalardan alınacak puanlar, kaç sporcuyla olimpiyata gideceğimizi gösterecek. Sporcularımızı 2016 için adım adım hazırlıyoruz, performanslarını ekonomik kullanmalarını sağlıyoruz. Bazen sporcularımızı sakatlanmamaları için müsabakadan dahi çekiyoruz. 2015 sonunda planladığımız yerde olacağımıza inanıyorum."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!