Azerbaycan'ın, Ermenistan helikopterini vurma anı kamerada

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycanın, Ermenistan helikopterini vurma anı kamerada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 10:18

Azerbaycan hava savunma güçleri, dün Ermenistan ordusuna ait savaş helikopterini düşürdü. Helikopterin vurulma anı saniye saniye görüntülendi. Ermenistan tarafından konuyla ilgili yapılan sert açıklamada, "ciddi sonuçları olacak" denildi.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında uçan Ermeni ordusuna ait MI-24 savaş helikopterinin Ağdam bölgesinin Kengerli köyü yakınlarında vurulduğu bildirildi.

Cephe hattına yakın bölgede tatbikat yapan Ermenistan Hava Kuvvetleri'nin üç gündür provokatif uçuşlar gerçekleştirdiği, dünkü uçuşlarda ise bir helikopterin Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Olayın ardından, Ermenistan'a ait helikopterin vurulma anı görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, sınırı ihlal ettiği öne sürülen helikopteri gören Azeri askerlerin 'vur vur' sesleri duyuluyor. Gönderilen füzeyle helikopter vurulduktan sonra askerlerin sevinç çığlıkları attığı görüntülere yansıyor.

Haberin Devamı

ERMENİSTAN'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı saldırı girişimi iddialarını net bir dille yalanlarken, "bunun Azerbaycan için ciddi sonuçlar doğuracağını" bildirdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Bu benzeri görülmemiş bir gerginlik ve Azerbaycan için sonuçları çok acı verici olacak. Azerbaycan'ın, 'Ermeni helikopterleri mevzilere saldırdı' iddiası doğru değil. Enkazda yapılan inceleme helikopterin silahsız olduğunu kanıtlayacaktır" dedi.

AGİT’TEN AÇIKLAMA
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı Didier Burkhalter, Ermenistan ile Azerbaycan cephe hattında bir helikopterin düşürülmesinden derin kaygı duyduklarını belirterek, ateşkes rejimine saygı duyulması çağrısı yaptı.

Burkhalter, yaptığı yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan'ın devlet başkanlarına çağrıda bulunarak, iki ülke arasındaki düşmanlıkları körükleyecek olayları engellemeleri ve ateşkes rejimine saygı gösterilmesini istedi.

Burkhalter, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin 10 Ağustos'ta yapılan Soçi toplantısından bu yana yoğunlaşan yüksek düzeyli temaslardan dolayı müteşekkir olduğunu belirterek, "Ateşkes rejimine sıkı bağlılık ve geçmişte verilen sözlere ve yükümlülüklere tam sadakat, çatışmaların çözümünde gerekli güvene ulaşılabilmesi için kaçınılmazdır" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!