TARİHİ ŞAMPİYONLAR YAZAR

Güncelleme Tarihi:

TARİHİ ŞAMPİYONLAR YAZAR
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 10:14

Brezilya’nın Neymar’ı, Arjantin’in Messi’si, Portekiz’in Ronaldo’su varsa, Almanya’nın takım ruhu, Türkiye’nin...

Haberin Devamı

ALMAN Milli takımının, Brezilya'da 2014 Dünya Futbol Şampiyonu olduğu “Yaz Masalı'nı anlatan “Die Mannschaft” (Takım) adlı belgesel film

TARİHİ ŞAMPİYONLAR YAZAR
bugün sinemalarda vizyona giriyor. Belgesel, “Brezilya'nın Neymar'ı, Arjantin'in Messi'si, Portekiz'in Ronaldo'su, ama Almanya'nın takımı var” sözleriyle başlıyor. Yani Almanya'nın takım ruhu var anlamına geliyor. Belgeseli izlemeye değer mi? Bence izlemeyen bir şey kaçırmış sayılmaz. Çünkü futbolu en heyecanlı kılan yan, sonucun bilinmeyişidir. Ama bırakın sonucu, Almanya'nın yarı finalde Brezilya'yı 7-1 yendiğini bilmeyen yok.

BİRBİRİYLE KENETLENMİŞ 11 SIKI DOST

Ama belgesel çok önemli bir sırrı açığa vuruyor. Almanya'nın 3 ay önce Brezilya'da nasıl dünya şampiyonu olduğu sırrını. Bunun sadece takım olmaktan geçtiği sırrını ele veriyor. Takım olabilmek, her yanıyla. Sevinci, hüznü herşeyi birlikte paylaşarak. İşte Alman milli takımının şampiyon olmasının tek sırrı bu. 11 sıkı arkadaş, birbiriyle kenetlenmiş 11 sıkı dost. Belgesel Alman milli takımının bu içiçeliğini anlatıyor.

TÜM TAKIM EŞLİK EDİYOR

Tüm takım Portekiz'i 4-0 yendikten sonra gece bir tekne gezisine çıkıyor. Christoph Kramer kalkıp Ronan Keating'in aşırı duygusal “When You Say Nothing” (Susarak en iyisini söylersin) şarkısını söylüyor. Ona bir anda tüm takım koro halinde eşlik ediyor. Sesleri Port Seguro'nun balta girmemiş ormanlarında yankılanıyor. Kamera sallanıyor ve kapkaranlık havada gökyüzü yıldız kaynıyor.

TARİHİ ŞAMPİYONLAR YAZAR


PODOLSKI TAM BİR MİLLİ ŞAKACI

Tüm takım Filmde Lukas Podolski tam bir milli şakacı, Per Mertesacker eğlence adamı olarak karşımızı çıkıyor. Bavyeralı Thomas Müller bir iddiayı kaybettiği için Bavyera kadınlarının geleneksel giysisi Dirndl giyerek, arkadaşlarına yemekte içecek ve yiyecek servisi yapıyor. Milliler birbirlerini Musti, Poldi, Basti, Matze diye çağırıyor. Almanya işte bu takım ruhuyla dünya şampiyonu tarihini yazdı. Kız yüzünden takım arkadaşlarının odasına silahlı baskın yaparak değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!