Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yeni Zelanda'da

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yeni Zelandada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 10:47

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile görüştü.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunduğu Yeni Zelanda'da mevkidaşı Murray McCully ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, BM Güvenlik Konseyi'ne seçilmeleri dolayısıyla McCully'i tebrik ederek, 20 yıl sonra Türkiye'den Yeni Zelanda'ya Dışişleri Bakanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirildiğini ve bunun önemli olduğunu kaydetti.

GÖSTERİLERLE KARŞILANDI / FOTO GALERİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Yeni Zelandada


Çavuşoğlu ayrıca, Çanakkale'de yapılacak anma törenleriyle ilgili bilgi verdi, 70 ülkeden 500 üst düzey ziyaretçinin geleceğini aktardı. McCully de iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli olduğunu belirterek, Çanakkale savaşlarının 100. yılı anma törenleri vesilesiyle ikili ilişkilerin özel bir döneme gireceğini vurguladı.

İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanabileceğini dile getiren McCully, THY'nin Yeni Zelanda'ya sefer düzenlemesi konusunu da gündeme getirdi. McCully, Christchurch'de 2011'de meydana gelen depremde ölen Türk doktora öğrencisi Didem Yaman adına burs verileceğini belirtti. McCully, Türk öğrencilere verilecek bu doktora bursunun, iki ülke arasında eğitim konularında işbirliği için bir adım olması temennisinde de bulundu.

Görüşmede ayrıca, bölgesel konuların da gündeme geldiği ve bu çerçevede “Kıbrıs, Ortadoğu barış süreci, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile Libya” konularında” fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi. Tarafların, ekonomik ilişkilerin hacminin geliştirilmesi, iki ülke arasında özellikle tarım ve hayvancılık ile eğitim konusunda işbirliği yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!