3 ABD askerine TGB çuvalı

Güncelleme Tarihi:

3 ABD askerine TGB çuvalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 01:01

KARADENİZ'de yapılan NATO tatbikatından dönen ve 4 gündür İstanbul Sarayburnu'nda bağlı bulunan 71 borda numaralı USS ROSS adlı ABD savaş gemisinin 3 askerinin başına, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri çuval geçirdi.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Eminönü'nde gezen 3 Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB’liler, "Yankee Go Home", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi" sloganları attı. Askerlerin üzerine kırmızı boya döken TGB'liler daha sonra Amerikan askerlerine İngilizce, "ABD ordusunun bir üyesi olduğunuzu az önce beyan ettiniz. Sizleri katil olarak tanımlıyoruz. Topraklarımızdan defolup gitmenizi istiyoruz ve şimdi sizi protesto hakkımızı kullanıyoruz" ifadelerini kullandı. Amerikan askerleri de, “Tamam gidiyoruz” dedi. TGB üyesi 12 kişi gözaltına alındı. 3 asker ise ifadeleri alınmak üzere askeri bir araçla Sirkeci Polis Merkezi’ne getirildi. Burada yaklaşık 3 saat kalan askerler, aynı araçla ayrıldı.

O ANLARDAN ÇARPICI KARELER

ABD’DEN KINAMA

ABD Büyükelçiliği eyleme ilişkin kınama açıklaması yaptı. Büyükelçilik tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Türkiye’yi ziyaret eden 3 Amerikalı askere yapılan saldırıyı gösteren videoyu son derece çirkin bulduğumuzu ifade ediyoruz. Barışçıl protesto hakkına ve ifade özgürlüğüne saygı duymakla birlikte, bugün İstanbul’da gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor; Türk halkının büyük çoğunluğunun da Türkiye’nin misafirperverliğine saygısızlık teşkil eden böyle bir eyleme karşı çıkmakta bizlere katılacağı konusunda hiçbir şüphe duymuyoruz” denildi. 4 Temmuz 2003'te Irak'ın Süleymaniye kentinde ABD askerleri, Türk askerlerini başına çuval geçirerek gözaltına almış, sorgulamak üzere Bağdat'a götürmüşlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!