13 bin kart iptal

Güncelleme Tarihi:

13 bin kart iptal
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 23:26

MECLİS Güvenlik Amirliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yumruklu saldırının ardından gündeme alınan güvenlik önlemlerine yenilerini ekledi.

Haberin Devamı

Buna göre, değişik kurumların temsilcilerine önceden verilen 13 bin serbest giriş kartı iptal edilecek. Serbest kart olanağı, sadece il belediye başkanları ve parti il başkanlarına sağlanacak. Yeni Halkla İlişkiler Binası ve Meclis yerleşkesindeki 360 güvenlik kamerasının sayısı ise 750’ye çıkarılacak. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ı dışarıdan gelen vatandaş şube olarak kullanamayacak. Meclis İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, kendi başkanlığında yapılan Güvenlik Koordinasyon Kurulu’nda alınan kararları şöyle açıkladı:

Meclis Ana Binası’na gelen bakan ziyaretçilerine şifre vereceğiz ve bakanların özel kalemleri o ziyaretçileri randevuyla bu binaya alacak. Araç ve yaka kartlarının tamamı, eskisinden küçük, çipli ve fotoğraflı olacak. Milletvekili bunu cebine koyacak, gittiği yerdeki arabasında da kullanacak.

Yargıtay, Danıştay Başkanı gibi üst düzey bürokratlar, Genel Kurul’da sadece Cumhuriyet Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde kendilerine ayrılan özel bölümde oturacak. O günlerin dışında gelmeleri halinde özel dinleyici locasında oturacaklar.

Kamyon ve kamyonet gibi nakliye araçları Meclis’e haftada belli gün ve saatte gelecek. Mümkünse saat 12.00’den önce giriş yapacak.

Yeni Halkla İlişkiler Binası’nda kadın parlamenterlerin araçlarını park edecekleri ayrı bir bölüm olacak. Oradaki otoparka milletvekilinin sadece bir danışmanı da aracını park edebilecek. Bu otopark 507 araçlık. 477 milletvekili odası kullanılıyor, bunun 77’si kadın. Oradaki otoparkı günlük 250-300 milletvekili kullanıyor, kalan yerleri bir personel kullanabilecek.

Kampus içinde başıboş dolaşan ziyaretçiler oluyor. Cebine kart takmış ortalıkta dolaşan adamlar var. Bir vekilden başka bir vekile gidiyor. Bir polis, bir de halkla ilişkiler görevlisi, hareket halinde olacaklar ve o kişinin kime gittiğine bakacaklar, ona yardımcı olacaklar. Halkla İlişkiler Binası’ndaki kameralar da artırılacak, ortak kullanım alanlarına konulacak.

Bakanlık komisyon toplantılarına gelecek bürokrat sayısını bildirerek giriş izni istenecek. Komisyon kaç kişiyi uygun görürse ona onay verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!