Danimarka'da 6 milyon TL'ye satılık ada

Güncelleme Tarihi:

Danimarkada 6 milyon TLye satılık ada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 17:30

Danimarka'nın başkenti Kopenhag yakınlarında bulunan 70 bin metrekarelik ada alıcısını bekliyor. 2010 yılında fiyatı 75 milyon kron olarak belirlenmesine rağmen ada sadece 16.5 milyon krona (yaklaşık 6 milyon lira) satılığa çıktı.

Haberin Devamı

Kopenhag Limanı'na 20 dakikalık mesafede bulunan Middelgrundsfortet Adası, bir emlak firması tarafından satılığa çıkarıldı.

30 odalı ve 17 bin metrekare mahzeni bulunan tarihi binaları olan adanın satış fiyatı 16,5 milyon Danimarka Kronu (yaklaşık 6 milyon lira) olarak belirlendi.

1890-94 yıllarında dönemin Danimarka Kralı 9'ncu Cristian'ın imar ettirdiği ve Kopenhag'ın denizden savunması için kullanılan ada turistlerin de uğrak yerlerinden.

Adayı satışa çıkaran emlak firması, adada elektrik, su ve kanalizasyon sistemi bulunmadığından, alıcıların fiyatın üzerine birkaç milyon kron ek masrafı göze alması gerektiğini duyurdu. Ancak emlak firması, ulusal kültür mirası listesinde bulunan adanın 2010 yılında 75 milyon kron olarak belirlenmiş fiyatının neden bu kadar düştüğü konusuna açıklama getirmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!