Adanalı şarkıcı ifade değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Adanalı şarkıcı ifade değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 15:16

ADANA’da 23 yaşındaki Bilal Ayyıldız’ın evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan ve ilk sorgusunda cinayeti itiraf eden şarkıcı 37 yaşındaki A.K, ifade değiştirip, bıçağı 14 yaşındaki oğlu S.A.’nın kullandığını öne sürdü. A.K, "Oğlum bıçakladı, ama O daha çok küçük, cezaevinde yatamaz" diyerek suçu üstlendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Geçen 8 Kasım’da saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda, kavga ve bağırma seslerini duyan komşuları, kapısı açık daireye girdiklerinde Bilal Ayyıldız’ı bacağından bıçaklanmış halde buldu. Ağır yaralan Bilal Ayyıldız çağrılan ambulansla kaldırıldığı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde olaydan 5 saat sonra öldü.

Cinayeti soruşturan polisler, Bilal Ayyıldız’ın barlarda şarkıcılık yapan A.K ile aynı evde birlikte yaşadığını saptadı. Apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan Cinayet Bürosu dedektifleri, A.K'nın yanında bir kadın ve çocuk ile birlikte otomobille gittiğini belirledi. A.K'nın Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrıldığını belirleyen polisler, güzergah üzerindeki emniyet birimlerini bilgilendirdi. Gölbaşı İlçesi’nde yapılan kontrollerde plakası bildirilen otomobil içinde A.K, annesi 60 yaşındaki M.K, oğlu S.A. ile otomobilin sürücüsü E.Ö. yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli, Adana’ya getirildi.

ÖNCE İTİRAF, SONRA İNKAR

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan katil zanlılarından A.K, yapılan ilk görüşmede sevgilisi Bilal Ayyıldız’ı öldürdüğünü itiraf etti. Sözlü ifadesinde suçunu itiraf eden A.K, Cinayet Bürosu’nda avukat nezaretinde verdiği ifadede ise suçlamayı kabul etmedi. Cinayeti oğlu S.A.’nın işlediğini ileri süren A.K, "Oğlum bıçakladı. Ama o daha çok küçük. Cezaevinden korkar, orada kalamaz. Bu yüzden ’ben öldürdüm’ demiştim" diyerek, bıçağı oğlu S.A.’nın kullandığını iddia etti.

'YAKAMDAN DÜŞMEDİ'

A.K, olay gecesi yaşananları gözyaşları arasında anlattı.

Bilal Ayyıldız ile bir ay önce tanışıp birlikte yaşamaya başladıklarını söyleyen A.K, "Önceleri bana karşı çok iyiydi. Barda şarkı söylerken tanıştık, birlikte yaşamaya başladık. Sonra, çalışmayıp benim kazandığım parayı elimden almak istedi. Ayrılmak isteyince de oğlum S.A.’yı kaçırıp öldürmekle tehdit etti. Yakamı bir türlü bırakmıyordu. Olaydan önce evin anahtarını değiştirdim, ama çilingirle gelip kapıyı açmış. Ben de onun yokluğundan yararlanıp, eşyalarımı almaya gelmiştim. Ankara’ya gidecektim. Kapıyı açtım karşıma çıktı. Asansöre doğru yöneldik, bu sırada oğlum S.A.’yı yakaladı. Oğlum da cebinden çıkardığı çakıyı bacağına sapladı. Yaralanıp yere düşünce asansöre binip aşağıya indik. Öldüğünü bilmiyordum" diye ifade verdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemi altında sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen A.K, annesi M.K ile E.Ö., gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. A.K, açıklama yapmak isteyen annesine, "Anne sakın konuşma, sus" diye uyarıda bulundu. A.K'nın suçladığı oğlu S.A.’nın sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!