Dekan eşine ısırık soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Dekan eşine ısırık soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 10:47

Akdeniz Üniversitesi 75’inci Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü’nde öğretmen olarak görev yapan E.B. hakkında 3 yaşındaki öğrencisini yüzünden defalarca ısırarak şiddet uyguladığı iddiaları nedeniyle soruşturma açıldı.

Haberin Devamı

AkdenizÜniversitesi (AÜ) yerleşkesi içerisinde Sağlık Kültür ve spor Dairesi’ne bağlı olarak 0-6 yaş çocuklara hizmet veren 75’inci Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü, E.B. ismindeki öğretmenin 3 yaşındaki öğrencisini yüzünden defalarca ısırarak şiddet uyguladığı iddiaları ile karıştı. İlk tedavisi acil serviste yapılan öğrencinin ailesi yaşanan olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, iddiaya göre, AÜ yönetimi de yaşanan olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

İSTİFA ETTİ

İddialara göre, alınan ilk ifadelerde kendini savunan öğretmen E.B., öğrencisine kesinlikle şiddet uygulamadığını, ısırma eyleminin kendisi tarafından değil, kreşte eğitim gören bir başka öğrenci tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, aynı zamanda AÜ İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Dönmez’in eşi olan öğretmen E.B. 75’inci Yıl Kreş ve Çocuk Kulübü’ndeki görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

UYKU SAATİNDE YAŞANMIŞ

Şiddet iddiaları ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Kreş Müdürü Kumral Ekinci, olayın yaşandığı gün yıllık izinde olduğunu belirterek, “Böyle bir olay yaşandığı için son derece üzgünüz. Öğretmenimizin böyle bir şiddet eylemi içinde bulunduğuna kesinlikle ihtimal vermiyorum. Olay çocuklarımızın uyku saatinde yaşanmış. 3 yaşındaki bir kız çocuğumuz uyanıp aynı yaşlardaki erkek çocuğumuzu ısırmış. Aile de rapor alıp şikâyetçi olmuş” dedi.

HASSAS BİR KONU

Savcılığın konuyu üniversite yönetimine gönderdiğini kaydeden Ekinci şöyle dedi: “Öğretmenimiz son derece üzgün. Kendisinin aramızdan ayrılmasına da çok üzüldüm. Ailemizin hassasiyetine de hak veriyorum ancak keşke bu olay farklı noktalara çekilmeseydi. Bundan sonra bizim yapacağımız tek şey soruşturmanın sonucunu beklemek. Bu konu hakkında daha fazla yorum yapmak herkese zarar verir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!