‘Güvenlikçileri dövdünüz’ ifadesi

Güncelleme Tarihi:

‘Güvenlikçileri dövdünüz’ ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 01:22

MANİSA'nın Soma ilçesine bağlı Yırca'da, 6 bin zeytin ağacının kesilmesinin ardından Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla sevinç yaşayan köylüler hakkında şirket yetkilileri ve özel güvenlik görevlileri, kendilerini dövdükleri iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

Jandarma dün, aralarında kadınların da bulunduğu köylülerin şüpheli olarak ifadesini aldı. Kolin Şirketler Grubu, geçen perşembe akşamı Yırca’ya 2 otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ile iş makineleri göndermiş ve bölgede nöbet tutan köylülere biber gazıyla müdahale ederek bazılarını kelepçelemişti. 6 bin zeytin ağacının kesilmesinin ardından gelen Danıştay kararı üzerine ise şirket, 50'si özel güvenlik görevlisi, geri kalanı inşaat işçisi olan 100 kişinin işine son vermişti. Dayak yiyen, yerlerde sürüklenen ve şikayet edilen köylülerden 46 yaşındaki Münevver Özkılınç, “Bir bana bakın, bir de o güvenlik görevlilerine. Kimi dövebilecek güçteyim?” dedi. Başından yaralanmasına rağmen ‘şüpheli’ olan Emin Özkılınç da, “Başından yaralanan ben, hastaneye gidip tedavi olan ben. Onları döven de ben. Bu işte bir yanlışlık yok mu?” dedi.

‘Güvenlikçileri dövdünüz’ ifadesi

Haberin Devamı

3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Güvenlikçiler ve şirket yetkililerinin anlaşması üzerine 2 gün binada kilitli kalan 3 kişi dün serbest bırakıldı. Firma cuma günü güvenlik görevlilerine 3 bin 600 TL vermeyi ve olası mahkeme masraflarını karşılamayı kabul etti. 100 kişinin atılmasına ve haklarının verilmemesi üzerine güvenlik görevlileri önceki gün şantiye şefi ve güvenlik amirinin de arasında bulunduğu 3 kişiyi şantiye binasına kilitlemişti.

6 BİN ZEYTİN AĞACI KESİLDİ, DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURDU

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINDA BOMBA İFADELER

AĞAÇLARIN KESİLİŞİNİ GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİLER

ŞİRKET ÖNÜNDE EYLEM

Dün saat 20.00 sıralarında ‘Kuzey Ormanları’, ‘Validebağ Gönüllüleri’ ve ‘İstanbul Kent Savunması’ üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, zeytin ağaçlarının kesilmesini protesto için Kolin Grubu’nun Levent’te İstanbul ofisinin bulunduğu binanın önüne geldi. Kesilen ağaçlardan birinin dalını giriş kapısının önüne bırakan eylemciler, ağaçların fotoğraflarını da binanın önüne astı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da 6 bin zeytin ağacını kesen ve vatandaşı dövenlerin pişman olacağını, ağaçların kesilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!