CHP, MHP ve HDP zulüm seçici

Güncelleme Tarihi:

CHP, MHP ve HDP zulüm seçici
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 23:45

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP’yi ‘zulümde seçicilik yapmakla’ suçladı. “Biz ise zalime zalim deriz, mazlumun da yanında dururuz hiçbir fark gözetmeden” diyen Ahmet Davutoğlu, partisinin dünkü Meclis grubunda gündeme ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

Haberin Devamı

“CHP’nin Alevi paketinde ‘istemezük’ tavrı var. Din dersi, din ibaresi kalksın. CHP’nin kafasında din ile mücadele etmek var, hiç bundan kurtulamadılar. 3 alternatif var: Bir, bu dersi tümüyle kaldıralım. Peki bunu kaldırdığımızda bugün IŞİD radikalizmi başta olmak üzere, bu tür radikal eğilimlerin toplumda yer almasını nasıl engelleyeceğiz? İkinci alternatif: Sünni gençler Sünniliği, Aleviler Aleviliği okusun. Burada nasıl bir karşıtlık çıkar? Bugün Aleviliği ve Sünniliği karşıt gösterenler, o bir tarih cahilidir, kültür cahilidir, Alevilik cahilidir, Sünnilik cahilidir. Üçüncü alternatif ise bizim savunduğumuz alternatif. Din dersi, bütün dini anlayışı yeni nesillere öğretmek üzere okutulmalıdır.

Ampute ziyaret

CHP, MHP ve HDP zulüm seçici

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Ampute Milli Takımı kazandıkları bir kupayı verip, sırtında adı yazan forma hediye etti.

BAHÇELİ YANLIŞI SAVUNUYOR

Seyit Rıza’nın oğlu Hüseyin, idam edilecek yaşta değildi 21’e yükseltildi idam edildi. Aynı şeyi 12 Eylül’de Erdal Eren’e yaptılar. Hep merak ederdim, ‘12 Eylülcüler nereden öğrendiler bunu’ diye. CHP’den öğrendiler. CHP, Dersim konusunda da bir açıklamada bulunmadı, çünkü ‘Dersim’i eleştirirsem ulusalcılar kopar, parti bölünür’ diye korkuyor ama biz korkmayız. Bahçeli, devlet adına yanlış yapanlara sahip çıkmayı devlete sahip çıkmak zannediyor. Bahçeli polemik yapmasın, tek partiyi savunacaksa savunsun. Bugün beni Türk milletini Yezid’e benzetmekle itham ediyor. Nasıl bir Türkçeyle bunu çıkarmış anlayamadım. Ben böyle bir ithamı kendisine iade ederim bir. Aziz Türk milletini Dersim cinayetiyle özdeşleştirmeyi reddederim iki. Aramızdaki devlet anlayışı farkı bu. O diyor ki, devlet adına cinayet işlemişse dokunmayın ona.

ZALİME ZALİM DERİZ

Buradaki ortak özellik ne biliyor musunuz? Zulümde seçicilik. CHP, MHP, HDP zulümde seçicilik yapıyorlar. 1 haftadır Esed’in uçakları Halep’i bombalıyor. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kılıçdaroğlu’ndan bir ses duydunuz mu? Halep’i bombalayan ve sivilleri katleden Esed, Kobani’ye saldıran IŞİD kadar zalim değil mi? Ama sesi çıkmaz Kılıçdaroğlu’nun. Çünkü Esad Arap Baası‘dır, Kılıçdaroğlu Türk Baası’dır. Bahçeli’den güçlü bir ses duydunuz mu? Halep’te Türkmenler baskıyla karşı karşıya kaldığında yardım edelim diye çağrıda bulundu mu? HDP’den, Kobani için Türkiye’yi yakmaya çalışan bu vandallar, Halep’teki Kürtler için sesini yükselttiğini duydunuz mu? Biz ise zalime zalim deriz, mazlumun da yanında dururuz hiçbir fark gözetmeden.

Haberin Devamı

SİLAHLARI BIRAKSINLAR

Çözüm süreci bizim açımızdan bir milli kardeşlik projesidir. Kararlılıkla sürdürülecektir. HDP’ye de bir kez daha sesleniyorum. Eğer iyi niyetliyseniz bunu gösterin. Şiddet sarmalına, vandalizme karşı olduğunuzu ifade edin. Bunu açık yüreklilikle söylerseniz Çözüm Süreci’yle ilgili diğer adımlar atılmaya devam edilecektir. Ama bir taraftan savunuyormuş gibi yapıp bir taraftan kamu düzeni karşısında provokasyon yaparsanız, biz de hak ettiğiniz mukabeleyi gösteririz. Bir taraftan Çözüm Süreci’ni devam ettirirken, diğer taraftan silahları bırakma konusunda hiçbir adım atmamanın tutarlı bir tarafı yok. 2013 Mayıs’ında ülkeyi terk etmesi gerekenler artık terk etmeye, silahları bırakmaya başlamalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!