TBB Başkanı Feyzioğlu: Pişman olacaklar

Güncelleme Tarihi:

TBB Başkanı Feyzioğlu: Pişman olacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 19:56

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesi Yırca Mahallesi'nde bir termik santralin yapımı için zeytin ağaçlarının kesilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Olayın takipçisiyiz, size şunu garanti edebilirim, geleceğimizi karatmaya teşebbüs ettikleri ve vatandaşları dövdükleri için pişman olacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Feyzioğlu, baro seçimlerinin ardından çevre illerden bazı baro başkanlarıyla İzmir Barosu'nu ziyaret etti.

Ziyaretinde yeni seçilen İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan'ı tebrik eden Feyzioğlu, Özcan'a başarılar dileyerek, "Burada gördüğümüz tablo aslında Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun hassasiyeti gören, kavrayan bizlerin, hukukun üstünlüğü çevresinde tek yumruk olma azmimizi gösteren tablodur" diye konuştu. Yeni seçilen baro başkanlarını diğer baro başkanlarını da tebrik eden Feyzioğlu, "Bu tablo önemli bir tablodur. Türkiye'de şu anda ortak lisan konuşup aynı kavramlardan ve hususlardan anlayan tek meslek örgütü biziz" ifadesini kullandı. Feyzioğlu, Türkiye'de hukukun üstünlüğü yerine "üstünlerin hukuku" kavramının geçerli olduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Şu anda Türkiye'yi derleyip toparlamak öncelikle biz baro başkanlarının görev alanına girmektedir. Bu ülkede yatırım yaparken, maden çıkartırken, zeytin dikerken, emekli olurken hukukun üstünlüğüne göre yapılmalıdır. Bunu savunmak elbette bizim görevimizdir. Bunu söylemek siyasetse evet biz sonuna kadar siyaset yapıyoruz. Bizim baro başkanlarımız asla bir siyasi partinin temsilcisi değildir. Bir siyasi partinin ön ya da arka bahçesi olmayacaklardır. Biz hukukun üstünlüğünün siyasetini yapıyoruz. Bundan rahatsız olanlar varsa rahatsız olmaya devam etsin. "



Feyzioğlu, HSYK seçimleriyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Biz yargının en üstünde yer alan, hakim ve savcıların özlük haklarını düzenleyen kurulun siyaset ve cemaat tarafından şekillendirilmesine karşıyız" dedi. Feyzioğlu, Soma ve Ermenek'teki maden kazalarıyla ilgili yargı sürecini yakından takip ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Soma'daki maden faciasından sonra Manisa Barosu ile bir komisyon kurduk. Tek elden koordineli bir çalışma başlattık. Ciddi bir tecrübemiz oluştu. Karaman'daki maden faciası olduğunda benzer bir koordinasyon heyeti kurduk. Şu anda 150'ye yakın davayı Manisa Barosu eliyle yürütüyoruz. Manisa'da ve Karaman'da mağdurların arkasına barolar birliğinin desteğini koyuyoruz. Baro desteği varsa bilirkişi raporu titizce oluyor. Bizim bütün süreç içinde yer aldığımızı bilen vatandaşlar daha rahat ediyor."

Feyzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesi Yırca Mahallesi'nde bir termik santralin yapımı için zeytin ağaçlarının kesilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Olayın takipçisiyiz, size şunu garanti edebilirim. Geleceğimizi karatmaya teşebbüs ettikleri ve vatandaşları dövdükleri için pişman olacaklar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!