Kucakta girdi kucakta çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kucakta girdi kucakta çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 01:02

İZMİR’de, geçirdiği trafik kazasında boynundan aşağısı felçli kalan ve daha önce kavgaya karıştığı için aldığı 1.5 yıllık cezanın kesinleşmesiyle cezaevi görevlilerine kucakta teslim edilen Turgut Bekar, 39 gün sonra tahliye edilince, yine yine arkadaşları tarafından kucakta cezaevinden alındı.

Haberin Devamı

Karşıyaka’da oturan ve Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ambalaj fabrikasında çalışan 31 yaşındaki Turgut Bekar, 2012 yılının Ekim ayında, Dikili’de arkadaşı Ender Saraç’ın kullandığı otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu ağır yaralandı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 3 ay yoğun bakım ünitesinde kalan Bekar, mucize eseri yaşama tutundu, ancak boynundan aşağısı felç oldu.

CEZA ONANDI, KUCAKTA CEZAEVİNE GİRDİ

Evinde yatağa bağımlı olarak ailesinin yardımıyla yaşamını sürdürmek zorunda kalan Turgut Bekar, zaman zaman da kendisine alınan elektrikli araçla dışarıya çıkabildi. Bu arada, kazadan bir yıl önce arkadaşlarıyla karıştığı kavga nedeniyle yargılanan Turgut Bekar hakkında verilen 1.5 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Onamadan sonra hakkında yakalama kararı çıkan Turgut Bekar, polislerce gözaltına alındı. Ailesinin ve arkadaşlarının girişimlerine rağmen, yüzde 96 oranında özürlü raporu bulunduğu bildirilen Bekar cezaevine girmekten kurtulamadı. Arkadaşları tarafından polis eşliğinde, cezanın infazı için 3 Ekim Cuma günü Foça Yarı Açık Cezaevi’ne götürülen Turgut Bekar, infaz koruma görevlilerine, kapıda kucakta teslim edildi.

Haberin Devamı

HABERDEN SONRA BAKANLIK DEVERE GİRDİ

Cezaevinde sürekli yatmak zorunda kalan, diğer mahkumların yardımıyla günlük yaşamını sürdürebilen Turgut Bekar’ın dramı haberlere konu olunca, Adalet Bakanlığı devreye girdi. Sağlık sorunlarından tahliye olabilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan Turgut Bekar’a alınması gereken rapor, iş yoğunluğundan dolayı çıkartılamadı. Bunun üzerine, Adli Tıp Kurumu’ndan rapor gelinceye kadar, Bekar’ın izinli sayılmasına karar verildi. Bu karar Turgut Bekar ile ailesine bildirildi. Foça Yarı Açık Cezaevi’ne giden arkadaşları, kucakta teslim ettikleri Turgut Bekar’ı, yine kucakta teslim aldı. Arkadaşlarının özenle araçlarına oturttukları Turgut Bekar’ın, oldukça mutlu olduğu görüldü. Mahkumların yardımıyla yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Bekar, tahliyesinin gecikmiş bir karar olduğunu ama yine de mutlu olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!