"Ödünç oy isteyeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Ödünç oy isteyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 01:01

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, partisinin yerel seçimlerde belediye başkanlığını AK Parti’ye kaptırdığı Kınık’ı ziyaret edip, 2015’teki genel seçim çalışmalarını başlattı. Buradaki konuşmasında AK Parti ve Cumhurbakanı Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Engin, ülkenin kötü olduğunu belirttiği gidişatına "Dur" demek için genel seçimde, AK Parti ve MHP’ye oy veren seçmenden bir kereliğine ödünç olarak CHP’ye oy vermelerini isteyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

CHP Kınık İlçe Lokali’nde partililer ve muhtarlarla biraraya gelen İl Başkanı Ali Engin, son yerel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarsız olmalarını değerlendirdi. Her iki seçimde de başarısız olmalarının çeşitli nedenleri olduğunu ancak herşeye rağmen kazanmak için yılmadan çalışmaları gerektiğini vurgulayan Engin, "2002 yılından beri girdiği seçimlerden gücünü arttırarak çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kazanma sebebi ana temelde din faktörü, çalışmak ve inanmaktır. Bizler, ülkemizi şu anki sıkıntıdan ki bu sıkıntıların başında olan Güneydoğuda şu an devlet yok. PKK orada devleti teslim almış durumundadır. Daha önce bu ülkede yurttaşlık siyaseti vardı, İstiklal Marşı, bayrak hepimizindi. Herkeste tek düşünce vardı. Bu düşünce bu ülke kolay kurulmadı, bu ülkenin çıkarları hepimizin çıkarıdır. Önce kendi ülkemi düşünürüm. Diğer ülkeler kendi hallerinde olsunlar, bana ne Arap’ın çölleri. Dış politikamız da böyleydi fakat bu adam ’Kınık’ın Elmadere Mahallesi’nde ne oluyor?’ ona bakmıyor, ’Gazze’de, Şam’da bunlar oluyor’ diyerek her gün iki gözü iki çeşme ağlamaya başladı. O yetmedi bakanı Bülent Arınç da Tayyip Erdoğan’a katılarak ağlamaya başladı. Kardeşim, sen Gazze’ye Şam’a da ağla ama sen kendi vatandaşına niye ağlamıyorsun?" dedi.

Haberin Devamı

"DEVLET DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİYLE EKMEMEYİ TEŞVİK EDİYOR"

AK Parti Hükümeti’nin tarımn politikasını da eleştiren Engin, "Tarım günümüzde öyle bir hale geldi ki olsa da olur olmasa da olur durumunda. Konya kadar toprak bütünlüğü olan Holllanda’nın yıllık tarım ihracatı 80 milyar euro olup ki bu ülkede güneş çok az. Biz de yılın 300 günü güneş varken onlarda 60 gün güneş vardır. Toprakları da deniz seviyesinin altındadır buna rağmen onlar 80 milyon euroluk ihracat yaparken bizim ihracatımız ancak bu yıl 10 milyon euroya çıkmıştır. Bunun sebebi tarlamız var ama ekemiyoruz. AKP geldiğinde üç ekiyorsak bu ikiye düşmüştür. Arazilerimiz atıl vaziyette kalmaktadır çünkü atasından kalma arazisini eken üreticiler zarar ediyor. Ekmese geçinemiyor. Devlet doğrudan gelir desteğiyle ekmemeyi de teşvik ediyor, bu yüzden yeni bir ekonomik politikaya, yeni bir iktidara, yeni bir umuda ihtiyaç var."

Haberin Devamı

"ÖDÜNÇ OY İSTEYECEĞİZ"

CHP’nin 90 yıllık, emekten yana sosyal demokrat bir parti olduğunu vurgulayan Engin şöyle devam etti:

"Kadınlardan yana, çevre sorunlarının çözülmesinden yana. Temel İnsan haklarının hepsine dini inançların hepsine saygılı. HSYK seçimleri yapıldı. Bülent Arınç bir televizyon kanalında ’Biz kazandık’ diyor. Kardeşim, sen neyi kazandın? Parti seçimi mi yaptın yoksa hakim ve savcıların yürütme organınımı seçtin? Hepimiz, mahkemeye düştüğümüzde bu hakim ve savcılara nasıl güveneceğiz? Bu çok tehlikeli bir durumdur işte bu yüzden umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz, umudumuzu yitirmezsek üç, beş yıl sonra bu ülkede nelerin değiştiğini hep beraber göreceğiz. Bunu düzeltecek olan CHP’dir. Peki bunu nasıl yapacak? Sizlerden komşunuz olup Ak Parti ve MHP’ye oy veren seçmenden bir kereliğine ödünç olarak CHP’ye oy vermelerini isteyin. Bunu zamanında Süleyman Demirel denemiş ve başarıya ulaşmıştır. Dindar olup ta AKP’deki yolsuzluğu görüp rahatsız olan vatandaşlardan siyasetin islamiyetle bir alakasının olmadığını, siyasetin toplumun kazancını refahını çocuklarımızın geleceğini planlamak olduğunu söyleyip ödünç oy isteyeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!