Putin'in bu hareketi Çin'i karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Putinin bu hareketi Çini karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 13:34

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, zamanında Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sergilediği centilmence davranışı Çin lideri Şi Cinping’in eşi Peng Liyuan’a tekrarlayınca Çin’de günün konusu oldu. Putin’in Çin First Lady’si Liyuan’ın üşümemesi için şalını vermesi ülkeyi karıştırdı.

Haberin Devamı

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi açılışı vesilesiyle olimpiyat stadında dün akşam bir havai fişek gösterisi düzenlendi. 21 ülkeden zirveye katılan lider ve eşleri protokole göre yerlerini aldı. Rusya Devlet Başkanı Putin’e tesadüf eseri Çin lideri Jinping’in eşi Liyuan’ın yanındaki sandalye ayrılmıştı.

Konuklar yerlerine oturduktan kısa bir süre sonra havanın serin olduğunu fark eden Putin, yerinden fırlayarak Peng Liyuan’ın sırtına şalını uzatıverdi.

Putinin bu hareketi Çini karıştırdı

Putin’in centilmence davranışını reddetmeyen Liyuan şalı almasına aldı, ancak hemen ardından arkasında duran Çin protokol görevlilerinin uzattığı ceketi giymeyi tercih etti.

Haberin Devamı

ÇİN MEDYASI SANSÜR UYGULADI
Çin medyası Avrupa’da etik kurallarına göre son derece normal sayılan, ancak Çin için kabul edilemez bu davranışa sansür uyguladı ve görüntüleri yayınlamadı.

Putinin bu hareketi Çini karıştırdı

Çin’de yayınlanan The Straits Times gazetesi ise Rusya liderine Çin’deki örf ve adetleri hatırlatarak “Çin devlet erkanının katıldığı resmi törenlerde eşlere yaklaşmak ve hele dokunmak protokole göre kabul edilemez bir davranış. Putin bizim gelenekleri bilmediği için bu yazılı olmayan kuralı bozmuş oldu” satırlarına yer verdi.

Putinin bu hareketi Çini karıştırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yıl Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G20 zirvesine katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in açık havada üşüdüğünü görünce benzer şekilde battaniye uzatmıştı.

Putinin bu hareketi Çini karıştırdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!